Vujošević: Nismo imali sreće u žrijebu, prolazak iz grupe bi bio iznenađenje

Home

Vujošević: Nismo imali sreće u žrijebu, prolazak iz grupe bi bio iznenađenje

Košarkaška reprezentacija BiH će igrati u kvalifikacionoj grupi E protiv selekcija Belgije, Francuske i Rusije.

Selektor naše reprezentacije Duško Vujošević nije bio zadovoljan žrijebom.

"Apsolutno smo svjesni da smo u sastavu u kojem smo nastupali napravili veoma veliki uspjeh plasmanom u kvalifikacije. Jedna stvar je najbolja ekipa koju možemo sastaviti i ona koja se sastavila. Ne znam po kojim kriterijima je pravljen žrijeb, ali nismo imali sreće. Također, ni raspored utakmica nam ne ide na ruku. Ima veoma lakših grupa, poput C. Prolazak dalje bi bio iznenađenje", rekao je Vujošević.

Što se tiče naše reprezentacije, selektor Vujošević smatra kako se ekipa treba pojačati, ali ne nauštrb atmosfere u ekipi.

"Trebamo pojačati ekipu, ali da ona pri tome ne izgubi entuzijazam i borbenost. Svako ko misli da nas čašćava svojim prostim prisustvom, a ne da dođe raditi i boriti, nije nam potreban. Moramo shvatiti da je ovo osnova neke buduće reprezentacije BiH koja se stvara kroz ova takmičenja za naredno Evropsko prvenstvo. Pravimo hemiju i hijerarhiju u ekipi, ima prostora za napredak, ali sigurno u ovakvom sastavu nećemo biti konkurentni ni u ovim kvalifikacijama, ni u budućnosti i jasno je da su nam potrebna pojačanja", rekao je Vujošević.

 

(Izvor: Klix)

Objavito: Čet, 08/24/2017 - 12:57

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top