Vulin napustio komemoraciju zbog zastave Kosova

Home

Vulin napustio komemoraciju zbog zastave Kosova


Srbijanski ministar za rad i socijalnu politiku Aleksandar Vulin napustio je u nedjelju komemoraciju u logoru Mauthausen u Austriji prosvjedujući zbog prisustva izaslanstva s Kosova i kosovske zastave zbog čega je podnio i službeni prosvjed.

Izaslanstvo vlade Srbije položilo je vijenac na grob stotine hiljada ubijenih ljudi koji to zaslužuju, kao što zaslužuju uspomenu i pozornost hiljada Srba koji su ondje ubijeni, rekao je Vulin.

"Pokazali smo koliko poštujemo i cijenimo sve one koji su ovdje stradali i koliko cijenimo ljudsku patnju i muku. Ali naše izaslanstvo nije moglo šutke promatrati kako se zastava lažne države Kosovo ovdje predstavlja kao prava država i kako se pozivaju kao da su bili dio antifašističke koalicije", rekao je ministar.

Srbija ne priznaje nezavisnost svoje bivše pokrajine koja je postala država 2008., a do kraja 2016. međunarodno ju je priznalo 110 članica UN-a.

"Nepoštivanje povijesti može dovesti do zla. To se danas i dogodilo, kosovska zastava među državama ne može biti i nema šta tražiti među članicama antihitlerovske koalicije, među zemljama pobjednicama", ustvrdio je Vulin.

Rekao je da Srbija ne smije dopustiti takvo gaženje njezina suvereniteta i ponosa te je zato podnio službeni prosvjed i napustio komemoraciju.

Nešto ranije je Vulin na čelu državnog izaslanstva na obilježavanju 72. godišnjice oslobađanja zatočenika iz Mauthausena otkrio novu spomen ploču Srbima umorenima u tom logoru te položio vijenac na spomeniku Jugoslavenima poginulima u Drugom svjetskom ratu.

 

(Izvor: Fena)

Objavio: Ned, 07/05/2017 - 16:11

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top