Wenger: Očekujem da će Sanchez ostati u Arsenalu

Home

Wenger: Očekujem da će Sanchez ostati u Arsenalu

Arsene Wenger, menadžer Arsenala, kazao je da mu Alexis Sanchez nije rekao da će napustiti klub, te da od čileanskog reprezentativca očekuje da poštuje ugovor koji ima sa klubom i da ostane.

Posljednjih dana britanski mediji navode kako će Sanchez karijeru nastaviti u redovima Arsenalovog rivala u Premier ligi Manchester Cityju.
 
Međutim, na pitanje da li mu je Sanchez kaza da želi napustiti klub Wenger je rekao "ne".
 
"Igrači imaju ugovore i očekujemo od njih da poštuju svoje ugovore, to je ono što želimo", dodao je Wenger.
 
Sanchez je u Arsenal stigao 2014. godine iz Barcelone za oko 40 miliona eura. Prošle sezone je bio jedan od najboljih igrača Wengerovog tima odigravši 51 takmičarsku utakmicu u kojima je postigao 30 golova.
 
Menadžer "topnika" osvrnuo se i na njegovu veliku želju ovog ljeta, a to je Kylian Mbappe, mladi napadač francuskog Monaca.
 
"On je igrač, koji kada se ustane ujutru, može birati u koji će klub. Ne postoji puno igrača sa takvom srećom, jer ima 18 godina, a cijela Evropa mu je prostrla crveni tepih. Niko ne može reći da nije zainteresovan za fudbalera takvog kalibra, svi klubovi ga žele", istakao je Wenger.
 
Iako mu je tek 18 godina Mbappe je protekle sezone odigrao čak 44 takmičarske utakmice i dao 26 golova. Bio je jedan od najzaslužnijih za naslov šampiona Francuske, koji je Monaco osvojio.

 

(Izvor: Anadolija)

Objavito: Tue, 07/11/2017 - 17:37

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top