Za autoput kroz Mostar potrebna milijarda eura

Home

Za autoput kroz Mostar potrebna milijarda eura

"Došli smo da vidimo šta je to što bismo mi mogli poduprijeti kako bismo na određeni način privukli investiture u ovom dijelu zemlje gdje investicije objektivno slabo stoje" ,rekao je premijer Novalić.

Delagacija SDA koju je predvodi predsjednik Bakir Izetbegović, a između ostalih čine premijeri Denis Zvizdić i Fadil Novalić boravi u Mostaru. Nakon Novalićevih obaveza u Vladi FBiH, čelnici stranke sastali su se s najuspješnijim privrednicima iz Hercegovine i s predstavnicima stranke iz Hercegovine.

Domaćin je bio predsjednik KO SDA HNK-a Edin Mušić, a sastanku su prisustvovali i predsjednik GO SDA Mostara Salem Marić i predjednik Skupštine HNK-a Šerif Špago.

"Došli smo da vidimo šta je to što bismo mi mogli poduprijeti kako bismo na određeni način privukli investiture u ovom dijelu zemlje gdje investicije objektivno slabo stoje" ,rekao je premijer Novalić, dodajući da Vlada FBiH Mostaru i Hercegovini može pomoći javnim investicijama.

"Ako bi bilo akciza Mostar – Mostar Sjever nam je prioritet jer nam za tu dionicu treba oko milijardu eura, a ta milijarda bi preporodila život ovdje" ,dodao je.

 

(Izvor:oslobodjenje.ba)

Tagovi
Objavito: Pet, 05/19/2017 - 18:37

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top