19 May

Za autoput kroz Mostar potrebna milijarda eura

"Došli smo da vidimo šta je to što bismo mi mogli poduprijeti kako bismo na određeni način privukli investiture u ovom dijelu zemlje gdje investicije objektivno slabo stoje" ,rekao je premijer Novalić.

Delagacija SDA koju je predvodi predsjednik Bakir Izetbegović, a između ostalih čine premijeri Denis Zvizdić i Fadil Novalić boravi u Mostaru. Nakon Novalićevih obaveza u Vladi FBiH, čelnici stranke sastali su se s najuspješnijim privrednicima iz Hercegovine i s predstavnicima stranke iz Hercegovine.

Domaćin je bio predsjednik KO SDA HNK-a Edin Mušić, a sastanku su prisustvovali i predsjednik GO SDA Mostara Salem Marić i predjednik Skupštine HNK-a Šerif Špago.

"Došli smo da vidimo šta je to što bismo mi mogli poduprijeti kako bismo na određeni način privukli investiture u ovom dijelu zemlje gdje investicije objektivno slabo stoje" ,rekao je premijer Novalić, dodajući da Vlada FBiH Mostaru i Hercegovini može pomoći javnim investicijama.

"Ako bi bilo akciza Mostar – Mostar Sjever nam je prioritet jer nam za tu dionicu treba oko milijardu eura, a ta milijarda bi preporodila život ovdje" ,dodao je.

 

(Izvor:oslobodjenje.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top