ZA CAZINJANE KOJI PUTUJU-OPREZ: Djelomično vlažni kolovozi

Home

ZA CAZINJANE KOJI PUTUJU-OPREZ: Djelomično vlažni kolovozi


U BiH se jutros prometuje po suhim ili djelomično vlažnim kolnicima, priopćeno je iz Asocijacije auto-moto klubova u BiH.

Zbog niskih jutarnjih temperature moguća je poledica, posebice na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na prilazima tunelima i preko mostova.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima vozači se upozoravaju na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na dionici M-16.2 Prozor - Jablanica, promet je u vremenu od 08:00 do 17:00 sati potpuno obustavljen. U vremenu od 10:00 do 11:00 sati i od 13:00 do 14:00 sati vozila se propuštaju naizmjenično.

Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativne pravce Prozor - Here - Čelebići i Prozor - Varvara - Tomislavgrad.

Zbog premještanja naponske mreže na prelazu preko autoceste danas u vremenu od 09:00 do 09:20 sati promet će biti potpuno obustavljen na dionici A1 Visoko - Dobrinje (u oba pravca).

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom. Na istoj je dionici zabrana prometovanja za teretna vozila iznad 12 tona.

Na dionici M-20 Foča - Gacko u vremenu od 07:00 do 17:00 sati zbog sanacije klizišta moguće su povremene kraće obustave prometa.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je:
- M-5 Višegrad - Vardište,
- M-16 Banja Luka - Klašnice (od Klašnica do vijadukta Zalužani),
- M-17 Konjic - Jablanica (Ribića most), prolaz kroz Mostar,
- M-19.3 Rogatica - Ustiprača.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta na dionici R-445 Kakanj - Visoko u mjestu Dobrinje, promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava na alternativne pravce autocestom A1 Visoko - Kakanj i dionicom Dobrinje - D.Moštre.

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, zabrana je prometa preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Lončari - Brčko (u mjestu Gorice).

Za teretna vozila i tegljače zabrana je prometovanja na dionici M-20 Gacko - Tjentište preko prijevoja Čemerno.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, promet teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.Objavio: Pet, 09/12/2011 - 08:23

Facebook komentari

Back to top