ZA CAZINJANE KOJI PUTUJU: Saobraća se bez većih zastoja

Home

ZA CAZINJANE KOJI PUTUJU: Saobraća se bez većih zastoja


Saobraćaj se danas na putnim pravcima u BiH odvija bez većih zastoja, po mjestimično vlažnim kolovozima. Na području srednje i zapadne Bosne povremeno su jaki udari vjetra.

Od 08 do 17 sati, zbog sanacionih radova, obustavlja se saobraćaj na dionici M-16.2 Prozor-Jablanica. U dva termina (od 10 do 11 sati i od 13 do 14 sati) vozila se propuštaju naizmjenično. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce (Prozor-Here-Čelebići odnosno Prozor-Varvara-Tomislavgrad).

Na magistralnom putu M-14 Bihać – Bosanska Krupa zbog radova na sanaciji pružnog prijelaza saobraćaj će se danas i sutra odvijati naizmjenično- jednom trakom u periodu od 08 do 16 sati.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

........................ 

VEŽI SE – SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT

 Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE! 

..................... 

RADOVI
MAGISTRALNI PUTEVI:
M-5
-Višegrad-Vardište-sanacioni radovi, usporeno saobraćanje.
M-16
-Banja Luka-Klašnice (od Klašnica do vijadukta Zalužani) saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-17
-Konjic-Mostar, u toku je sanacija Ribića mosta, kao i mosta na obilaznici Mostara, jedna traka u funkciji, postavljeni semafori.
M-18
-Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
-prolaz kroz Kladanj- zbog uređenja obale rijeke saobraćaj se odvija naizmjenično- jednom trakom.
M-19.3
-Rogatica-Ustiprača, radovi na sanaciji klizišta, jedna traka u funkciji.
M-20
-Gacko-Foča-radovi u zoni klizišta od 07 do 17 sati moguće 15-minutne obustave. Također, na prevoju Čemerno na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

REGIONALNI PUTEVI:
R-445 Kakanj-Visoko, zbog sanacije mosta u mjestu Dobrinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.
R-471 Lukavac-Banovići, (dionica Podgorje-Tulovići) zbog radova na sanaciji klizišta saobraćaj se odvija naizmjenično- jednom trakom.
R-469 Živinice-Dubrave Donje, zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj. Vozila do 12 tona koriste alternativni pravac Ciljuge-Dubrave-Donje, a vozila preko 12 tona ukupne mase preusmjeravaju se na putni pravac Živinice-Šički Brod-Tuzla-Kalesija.
R-471 Lukavac- Banovići, zbog neophodnih radova na sanaciji zaštitne mreže žičare saobraćaj se povremeno obustavlja od 08 do 16 sati.

KANTON SARAJEVO:
-Zbog radova na izmještanju korita rijeke Večerica saobraćaj će biti potpuno obustavljen u ulici Hrasnička cesta (od raskrsnice sa ulicom IV Viteške brigade do raskrsnice sa ulicom Butmirska cesta).
-U toku su radovi u ulici Breka (od raskrsnice sa ul.Gornja Breka do raskrsnice sa ul. Bardakčije), zbog čega je od 08 do 16 sati izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zabrane/Ograničenja

Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do devet tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. 

ZABRANE:
M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20 Gacko-Tjentište (preko prijevoja Čemerno), zabranjen je saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA)

Objavio: Pon, 05/12/2011 - 09:35

Facebook komentari

Back to top