ZA CAZINJANE KOJI PUTUJU: Saobraćaj bez zastoja po mjestimično vlažnom kolovozu

Home

ZA CAZINJANE KOJI PUTUJU: Saobraćaj bez zastoja po mjestimično vlažnom kolovozu


U većem dijelu BiH, jutros se saobraća bez većih zastoja po mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura, moguća je mjestimična poledica, a posebno izdvajamo dionice u višim predjelima, na mostovima i na prilazima tunelima.
Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na odrone kamenja na kolovoz. Vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo putne pravce:Bosanska Krupa-Bihać,Orašje-Tuzla i Livno-Šujica-Tomislavgrad. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Od 08 do 17 sati, zbog sanacionih radova, obustavlja se saobraćaj na dionici  M-16.2 Prozor-Jablanica. U dva termina  (od 10 do 11 sati i od 13 do 14 sati) vozila se propuštaju naizmjenično. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce (Prozor-Here-Čelebići odnosno Prozor-Varvara-Tomislavgrad).
 
Na  graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
........................
„VEŽI SE – SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS!

RADOVI
MAGISTRALNI PUTEVI:
M-16
-Banja Luka-Klašnice (od Klašnica do vijadukta Zalužani) saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-17
-Konjic-Mostar, u toku je sanacija Ribića mosta, kao i mosta na obilaznici Mostara, jedna traka u funkciji, postavljeni semafori.
M-18
-Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
-prolaz kroz Kladanj- zbog uređenja obale rijeke saobraćaj se odvija naizmjenično- jednom trakom.
M-20
-Gacko-Foča-radovi u zoni klizišta od 7 do 17 sati moguće 15-to minutne obustave. Također, na prevoju Čemerno  na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

REGIONALNI PUTEVI:
R-445 Kakanj-Visoko, zbog sanacije mosta u mjestu Dobrinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.
R-471 Lukavac- Banovići (dionica Podgorje-Tulovići) zbog radova na sanaciji klizišta saobraćaj se odvija naizmjenično-jednom trakom. Također, u toku je sanaciji zaštitne mreže žičare, zbog čega su moguće kraće obustave od 08 do 16 sati.

KANTON SARAJEVO:
-Zbog radova na izmještanju korita rijeke Večerica saobraćaj će biti potpuno obustavljen u ulici Hrasnička cesta (od raskrsnice sa ulicom IV Viteške brigade do raskrsnice sa ulicom Butmirska cesta).
-U toku su radovi u ulici Breka (od raskrsnice sa ul.Gornja Breka  do raskrsnice sa ul. Bardakčije), zbog čega je od 08 do 16 sati izmjenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h.
ZABRANE:
M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20 Gacko-Tjentište (preko prijevoja Čemerno), zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.


fena

Objavio: Wed, 07/12/2011 - 08:41

Facebook komentari

Back to top