ZA CAZINJANE KOJI PUTUJU: Saobraćaj po vlažnom i mokrom kolovozu

Home

ZA CAZINJANE KOJI PUTUJU: Saobraćaj po vlažnom i mokrom kolovozu


Ovoga jutra u BiH saobraća se po pretežno vlažnom ili mokrom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, dok na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja. Vozače napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Od 08 do 17 sati, zbog sanacionih radova, obustavlja se saobraćaj na dionici  M-16.2 Prozor-Jablanica. U dva termina  (od 10 do 11 sati i od 13 do 14 sati) vozila se propuštaju naizmjenično. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce (Prozor-Here-Čelebići odnosno Prozor-Varvara-Tomislavgrad).

Na  graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
........................
„VEŽI SE – SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Sva svjetska istraživanja pokazuju važnost korištenja sigurnosnih pojaseva jer oni smanjuju rizik pogibije u sudaru za oko 50% ako su pravilno postavljeni i korišteni. Zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE, BEZ OBZIRA KOLIKO MALA BILA RELACIJA NA KOJOJ VOZITE!

RADOVI
AUTOPUT:
A-1
Sarajevo-Kakanj-zbog izmještanja naponske mreže na prelazu preko autoceste dana 13.12. , kao i 14. i 15.12. u vremenu od 09 sati do 09:20 sati saobraćaj će biti potpuno obustavljen na dionici Visoko-Dobrinje i to u oba smjera.

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-16
-Banja Luka-Klašnice (od Klašnica do vijadukta Zalužani) saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-17
-Konjic-Mostar, u toku je sanacija Ribića mosta, kao i mosta na obilaznici Mostara, jedna traka u funkciji, postavljeni semafori.
M-18
-Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
-prolaz kroz Kladanj- zbog uređenja obale rijeke saobraćaj se odvija naizmjenično- jednom trakom.
M-20
-Gacko-Foča- na prevoju Čemerno  na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

REGIONALNI PUTEVI:
R-445 Kakanj-Visoko, zbog sanacije mosta u mjestu Dobrinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.
R-471 Lukavac- Banovići, (dionica Podgorje-Tulovići) zbog radova na sanaciji klizišta saobraćaj se odvija naizmjenično- jednom trakom. Također, u toku je sanaciji zaštitne mreže žičare kamenoloma „Vijenac“,  zbog čega su ,moguće kraće obustave od 08 do 16 sati.
R-474 Novi Šeher-Tešanj, zbog betoniranja ploče mosta danas će biti obustavljen saobraćaj.

KANTON SARAJEVO:
-Zbog radova na izmještanju korita rijeke Večerica saobraćaj je obustavljen u ulici Hrasnička cesta (od raskrsnice sa ulicom IV Viteške brigade do raskrsnice sa ulicom Butmirska cesta).
-U toku su radovi u ulici Breka (od raskrsnice sa ul.Gornja Breka  do raskrsnice sa ul. Bardakčije), zbog čega je od 08 do 16 sati izmjenjen režim u odvijanju saobraćaja.
-Zbog radova na kanalizacionoj mreži od 08 do 16 sati izmjenjen je režim odvijanja saobraćaja u ulicama:
Zagrebačka (kod.br.5)Širokac,Vratnik mejdan i Carina.

Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h.
ZABRANE:
M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20 Gacko-Tjentište (preko prijevoja Čemerno), zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.Objavio: Ned, 11/12/2011 - 09:20

Facebook komentari

Back to top