Za Zmajeve Dervišević: U toku kolačijada ispred TC "Ljiljan" Cazin

Svaka dova, svaka lijepa riječ, svaka misao, svaka suma novca - porodici Dervišević sve puno znači. Znači im i današnja kolačijada u Cazinu.

Naime, ako ste se ovog ponedjeljka zaputili u Cazin, navratite ispred TC "Ljiljan" i na štandu humanih volontera kupite kolač i tako pomozite malim, a hrabrim Zmajevima  Ammaru i Davudu Derviševiću. 

Njihova majka je imala urednu trudnoću do 22. sedmice kada je zbog bolova završila u bolnici i ljekari su izrazili sumnju da boluje od TTTS-a, komplikacije koja dovodi do smrti blizanaca. Rekli su joj da oni ne mogu ništa učiniti te da pomoć potraži u Austriji ili Njemačkoj. 

Nakon što su za 2. juli dogovorili pregled u Tübingenu, Dženana i njen suprug su krenuli na put. U Njemačku su stigli dva dana prije zakazanog pregleda, a majka je 1. jula osjetila bolove zbog kojih su je hitno porodili. Ammar je po rođenju imao 740, a Davud 580 grama. Bili su u veoma lošem stanju, Davud je imao operaciju crijeva, infekcije, loš rad bubrega, dvije transfuzije krvi i duktus mu je bio zatvoren. Ammar je također imao infekciju te biopsiju glave. 

Vezana vijest: Pomozimo porodici Dervišević iz Bihaća i njihovim hrabrim blizancima

Kupovinom kolača pomoći ćete porodici Dervišević da plate ogromne bolničke troškove koje nisu u mogućnosti sami riješiti. Osim bolničkih troškova, Ammar i Davud će morati na fizikalne terapije i redovne kontrole zbog infekcija. Troškovi po djetetu iznose 180.000 eura.