Zaharova: Rusija će nastaviti ubijati teroriste u Siriji

Rusija će nastaviti likvidirati teroriste u svim dijelovima Sirije, između ostalog i u Idlibu. U tu zemlju se treba vratiti mir, izjavila je portparol ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova. 

- Teroriste smo ubijali, ubijamo i ubijat ćemo ih. Zapamtite to. I nije važno je li u pitanju Alep, Idlib ili druge tačke u Siriji. U Siriju se mora vratiti u mir - rekla je ona na medijskom seminaru UN-a o miru na Bliskom istoku.

Govoreći u sekciji o sigurnosti novinara, Zaharova je istakla "da nije bilo odlučujuće uloge ruskih zračnih snaga, sada se u Siriji ne bi moglo govoriti ni o kakvoj odbrani novinara".

- Da prije nekoliko godina Rusija nije donijela odluku koju je donijela, sada tamo ne bi bilo nikoga kome je potrebna zaštita. Tamo bi sada bio samo ISIL. Prava teroristička država. Ne samo na teritoriju Sirije, već i na teritoriju njenih susjednih država. Oni bi jednostavno počeli da ujedinjuju teroristički potencijal i pokrili bi cijeli teritorij regiona. A najinteresantnije je to što bi imali i svoje novinare koji bi pokrivali aktivnosti te terorističke države - objasnila je Zaharova, prenosi Sputnik.