DRAGAN ČOVIĆ

Žao mi je što je odluka o reviziji donesena bez konsenzusa

Žao mi je što je odluka o reviziji donesena bez konsenzusa

Član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović izrazio je žaljenje što je odluka o pokretanju revizije presude protiv Srbije donesena bez konsenzusa.

"Žalosti me što je tako jedna važna odluka donesena bez konsenzusa, posebno jer to nije u skladu s onim kako smo se opredijelili da ćemo djelovati. To nije dobro za institucionalnu ravnotežu i odnose na čijoj izgradnji smo naporno radili u proteklom razdoblju", stoji u Čovićevoj izjavi za medije.  

On naglašava da budućnost BiH ovisi o kvaliteti unutarnjih odnosa koje ćemo izgraditi, a oni se ne mogu unaprijediti na ovakav način.

"Jednostrano djelovanje i odlučivanje ne vodi stabilnosti i prijeko potrebnom pomirenju. Ne bih želio povrijediti nikoga, ali moramo biti svjesni okruženja u kojem živimo, te da je, nažalost, ovakva odluka unijela nepotreban nemir i vidno narušila odnose unutar BIH. Mislim da svi skupa trebamo biti okrenuti prema našem EU putu i budućnosti i učiniti sve da do kraja godine steknemo kandidatski status. Ne smijemo dozvoliti da ovo pitanje zasjeni sve pozitivne rezultate koje smo ostvarili u proteklom vremenu. To znači da u narednom razdoblju moramo naći mudrosti i zrelosti nositi se ovom situacijom", zaključio je Čović.

 

 

(Izvor: Fena)

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.