Zašto dođu oni dani kada ne možete prestati jesti?

Home

Zašto dođu oni dani kada ne možete prestati jesti?

Jeste li primijetili kako postoje dani kada jednostavno ne možete prestati jesti?

Uprkos vašem zdravom prehrambenom planu, kojeg ste si postavili, na ove dane jednostavno ne znate kako zadovoljiti želju za hranom, bez obzira na to koliko jedete?

Znate li zašto se to događa? 

Vaš nezasitan apetit tako vrlo lako može biti posljedica nedostatka sna, koji izravno utječe na hormone, koji reguliraju glad, piše Index.hr. Drugim riječima, za prejedanje je najveća vjerojatnost da će se dogoditi onda kada se sjećate umorno.

Bilo da niste dovoljno spavali ili ste spavali loše, ljudsko tijelo proizvodi više razine grelina, hormona gladi. S druge strane, razina leptina, hormona koji nam signalizira da smo siti, se spušta. To ostavlja osjećaj gladi, čak i kada nam je hrana doista nepotrebna.

No, najgori dio priče tek slijedi. U takvim situacijama, ono za čime naše tijelo najviše žudi su ugljikohidrati i šećer. Naime, naše tijelo tako traži brz i jednostavan izvor energije, koji će nam pomoći da se osjećamo kao da je imamo, a to su upravo ugljikohidrati i šećer.

Iako će baš uvijek postojati dani kada nećete imati vremena za kvalitetni san, ipak se pokušajte disciplinirati po tom pitanju, jer u pitanju su ne samo vaš izgled, već i vaš zdravlje te produktivnost i raspoloženje.

 

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

Objavito: Čet, 04/06/2017 - 19:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top