Zašto je dojenje bitno !?

Home

Zašto je dojenje bitno !?


Mi smo sisari. Možda to grubo zvuči kad se ovako „iznebuha“ izgovori, ali istina je. Dakle već od rođenja onako slijepi imali smo potrebu da odmah ostvarimo kontakt sa nečim izdašnim i punim mlijeka i ako je sve bilo u redu, to je bila majka.

PIŠE: Kenan Alagić 037

U gorem slučaju ostvarili ste kontakt sa plastičnom ili staklenom bočicom i gumenom varalicom koja je trebala imitirati dojku, pa otud se valjda i godinama naprijed razvila ideja o gumenim sexy lutkama koje bi trebale odigrati ulogu slične gumene varalice, naravno ne majke. Jasno mi je kad mi slijepom, ćelavom i bez zuba, starom tek koji minut, uvališ gumenu varalicu i predstaviš mi je kao majku, ali kako da odraslom muškarcu koji uz zube (što nije nužno), poneku oazu kose (i par deka muškog ega) umjesto „vjerne ljube“ uvališ napuhanu gumenu lutku? Ovaj dio za posjedovanje zuba i nije obavezan, čak šta više je nepoželjan jer bi se u žaru ljubavnog zanosa moglo dogoditi da dotični Don Juan u stilu napaljenog dabra probije a samim tim i ispuše svoju partnericu i učini je solidnim prostiračem za kupatilo sa širom otvorenim ustima. I to ima svoju primjenu, jer će vam prilikom svakog kasa do WC školjke, stvoriti sliku kako se dotična čudom čudi vašoj muškosti kao najdominantnijem alfa mužjaku u toj prostoriji.

Uostalom, neka sad ustane neki muškarac koji ne mašta da nakon vrele ljubavne noći, svoju dragu ispuše, smota i stavi u ormar, zapali cigaru i ne sluša uglavnom monologe koji počinju: „A misliš li ti stvarno na mene dok…“

Uostalom, koja to svekrva nebi poželjela snahu koja stalno širi ruke naprćenih usana i koja izgleda kao da će joj sad pasti u zagrljaj i sočno je poljubiti u mjesto za koje ni znala ni da ga ima i time joj potvrditi da nije bezobrazna kao što je dan prije pred gostima rekla.

Uostalom, kad i njoj dosadi, napuhaće je helijem i zavezati za tarabe kako bi se mogla hvaliti po selu da „njena ne ide nikuda iz avlije“ kad čo’jeka nema kod kuće. A što je najbolje, sva ta porodična idila bi koštala nešto više od 100 maraka ako ne računamo pumpu.

Ako nema pumpe napuhati je može i komšija, što nije bio rijedak slučaj u dobrim međukomšijskim odnosima. Naravno, i dalje pričamo o lutki.

Šta je sa „zetovima“ ?

I tu smo evoluirali. Zetovi dolaze u malim pakiranjima u raznim bojama.I cijene su im tu negdje.Prednosti su višestruke. Ne dolaze kući pijani i ne dovode društvo, ne bude djecu u tri sata ujutro i ne preslušavaju ih pjesmice, nisu bučni i ne troše. Ovisno koji je tip, troše dvije do četiri baterije od 1,5 volta. U društvu kakvo je naše, oslobođeno svake ksenofobije, u zadnje vrijeme, sve je više raznih boja „kože“ koji vire iz noćnih ormarića ili ispod peškira u ormaru. Međutim, demokratično društvo kakvo je naše, daje vam mogućnost izbora za razliku od ratnog perioda kada su nam u zamjenu za meso slali soju. Mogu razumjeti da jaja u prahu zamjene jaja, da mlijeko u prahu zamjeni mlijeko, ali prihvatiti da soja zamjenjuje meso isto je kao i prihvatiti da muškarac može stati u kutiju, i da je „divlji“ na dvije baterije od volt i po.

Sve ja razumijem, ali kako bi djetetu objasnili da mu je tata zapao za veš mašinu? Da ga mama nije održavala, da su mu iscurile baterije i da je zahrđao?  Tata zahrđao? Pa ko je mene onda napravio ?!

Zato je poželjno, za pravilan razvoj djeteta, barem ja tako mislim, da majka doji od prve minute dolaska bebe na svijet.

Objavio: Ned, 04/12/2011 - 00:06

Facebook komentari

Back to top