Zatraženo pritvaranje osumnjičenog za pokušaj ubistva: Ženi vrat prerezao skalpelom

Home

Zatraženo pritvaranje osumnjičenog za pokušaj ubistva: Ženi vrat prerezao skalpelom

Miroslav Erdemović se tereti da je 38-godišnjakinji nanio duboku povredu na desnoj strani vrata, te na ruci i grudnom košu, i ostavio je kod magistralnog puta.

Postupajući tužilac Tužilaštva TK-a uputio je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla prijedlog za određivanje pritvora za 30-godišnjem Miroslavu Erdemoviću iz Tuzle, koji se sumnjiči da je u subotu pokušao ubiti 38-godišnju E. T. iz Tuzle, a koja je i dalje u teškom stanju.

- Erdemović je osumnjičen da je u prijepodnevnim satima 3. juna 2017. godine u mjestu Bosanska Poljana u blizini petlje Šički Brod na ulazu u Tuzlu, 38-godišnjoj ženi skalpelom nanio duboku reznu povredu na desnoj strani vrata, te u području grudnog koša i lijeve ruke. Tako joj je nanio teške tjelesne povrede opasne po život i ostavio je na toj lokaciji. Oštećena je trenutno hospitalizirana u UKC-u Tuzla, saopćeno je iz Tužilaštva TK-a.

Pripadnici MUP-a TK-a, u koordinaciji sa Tužilaštvom, operativnim radom na terenu i prikupljanjem dokaznih materijala na uviđaju i tokom određenih istražnih radnji, te nakon saslušanja određenog broja svjedoka identificirali osumnjičenog.

Erdemović je, kako smo već objavili, uhapšen u utorak, te je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužilaštva TK-a.


- Također, do danas su obavljene određene istražne radnje i vještačenja, te će biti izdate naredbe i za druga potrebna vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ovaj događaj, potvrdio je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK-a.

 

(Izvor: Oslobođenje.ba)

Objavito: Čet, 06/08/2017 - 15:27

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top