Zavidan rad Sindikalne organizacije Krupa Kabine d.o.o. Bosanska Krupa

Kao i većina firmi u BiH i firma Krupa Kabine d.o.o. je izložena svakodnevnom odlasku rasne snage, te se u proteklom periodu suočavala sa nemogućnošću kontinuiranog i ne smetanog rada, što se itekako odrazilo na sam kvalitet u proizvodnom procesu.

Kako doznajemo od predstavnika Sindikata K.K. d.o.o. problem radnika koji odlaze naravno isti, male plaće, te veći izbor za odabir poslova u zemljama EU.

U cilju prekidanja negativnog trenda odlaska već obučene radne snage, predstavnici Sindikat K.K. d.o.o. su održali niz sastanaka UO Sindikata, te izašli pred rukovodstvo firme sa zahtjevom za povišicu plaća te plaćanje putnog troška od 1.5 mjesečne karte gradskog ili međugradskog saobraćaja.

Iz Sindikata K.K. d.o.o. izražavaju zadovoljstvo zbog susretljivosti i razumijevanja direktora Krupa Kabine d.o.o. g-dina Dženana Džafića, te njegovog uvažavanja Sindikata K.K. d.o.o kao ravnopravnog partnera u dijalogu i donošenju bitnih odluka kada je u pitanju radnik i poštivanje prava radnika.

KRUPA KABINE.jpg

Pošto je dogovoreno plaćanje putnog troška po novoj tarifi radi poskupljenja goriva Sindikat K.K. d.o.o je već za 22.05.2018 god. zakazao sastanak da generalnim zastupnikom grupacije SIAC-a, te očekuje pozitivan ishod kada je u pitanju plaćanje putnog troška od 1.5 mjesečne karte, kao i povišicu plaće.

Ne možemo a da ne spomenemo ne izostavnu potporu SMFBiH, kako predsjednika g-dina Bajre Meleza,tako i dipl.pravnika SMFBiH g-dina Kenana Mujkanovića, koji su nam uvijek na usluzi, nikad se nećemo predati – poručuje predsjednik Sindikata K.K. d.o.o g-din Bajrić Admir.

S poštovanjem,

Predsjednik sindikalne organizacije K.K. d.o.o Bosanska Krupa

Bajrić Admir