Završen Cazin Grand Prix 2018, Salih Ljubijankić najbolji bh. vozač

Danas od održano 19. izdanje međunarodne brdske auto utrke Cazin Grand Prix 2018 koja se vozi na popularnoj stazi "Krajiška zmija".

Na startnoj listi našlo se 98 vozača iz devet europskih zemalja ( BiH, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Poljska, Slovačka, Austrija, Češka i Mađarska).

Najbolje vrijeme ostvario je SZáSZ Laszlo koji vozi za Auto klub Dubrovnik Racing u formuli Reynard Zyteck F3000. U dvije vožnje Szász je ostvario ukupno vrijeme 4:20,930.

Najbolji vozač iz BiH je Cazinjanin Salih Ljubijakić koji je imao dvije izvrsne vožnje te zauzeo ukupno 8. mjesto sa spojenim vremenima iz dvije vožnje od 4:52,978.

Na otvaranju su prisustvovali, pored organizatora AMK Extra sport i brojnih učesnika trke, predstavnici grada domaćina te načenik općine Bućim Zikrija Duraković,  predsjednik Gradskog sportskog saveza Emir Dautović te mnogi drugi.

Gradonačelnik mr. Nermin Ogrešević obratio se prisutnim, učenicima i mnogobrojnoj publici te im se zahvalio na učešću na istoj. U svom obraćanju obećao je u narednim utrkama veću podršku grada Cazina kako bi se organizacija i tehnički dio podigni na veću razinu.

U prilogu možete pogledati fotografije i rezultate sa današnje utrke koja je prema riječima učesnika imala izuzetno dobru organizaciju, te je većina njih najavila i naredne godine gostovanje u Cazinu.

1

2

3

4

PREGLEDAJTE FOTOGALERIJU SLIKA