Završena 76. sjednica Vlade USK-a: Usvojeni nacrti zakona, te odluke o dodjeli stipendija i sredstava za boračke organizacije

Home

Završena 76. sjednica Vlade USK-a: Usvojeni nacrti zakona, te odluke o dodjeli stipendija i sredstava za boračke organizacije


Na 76. sjednici Vlade USK usvojene su i odluke za dodjele stipendija i sredstava za boračke organizacije. Uskoro slijedi objava javnih poziva kako bi se krenulo u realizaciju.

Usvojen je i nacrt zakona o zaštiti na radu što bi trebalo doprinijeti boljoj kvaliteti u ovom segmentu.

Podržan je prijedlog o proširenju organizacione jedinice Visoke zdravstvene škole u Fakultet zdravstvenih studija na JU Univrzitet u Bihaću. Ovaj prijedlog podržala je Vlada USK nakon razmatranja elaborata koji odgovara savremenim tokovima obrazovanja u BiH i Evropi.

Vlada USK razmatrala je prijedlog "Nacrt zakona o oružju i miniciji USK “ na zahtjev ministra unutrašnjih poslova Anela Ramića. Ovim zakonom bi se odredile kategorije oružja, uslovi njegovog nabavljanja, nošenja, držanja, sakupljanja, popravljanja, oduzimanja i trajno onesposobljavanje oružja.

U skupštinsku proceduru sa ove sjednice upućen je“ Nacrt zakona o uvjetima za rad Kantonalne bolnice“.

Upućen je i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na elaborat o opravdanosti osnivanja Srednje medicinske škole u sastavu KŠC "Ivan Pavao II“ , Škola za Europu u Bihaću sa stručnim mišljenjem ekspertne komisije.

 

(CazinNET)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 19/05/2017 - 10:14

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top