Završena obdukcija dječaka umrlog u Kninu: U autu je bio više od sedam sati

.
Uzrok smrti dječaka je hipertermija, odnosno toplotni udar

Završena je obdukcija dječaka koji je 8. juna preminuo u Kninu nakon što ga je otac ostavio u automobilu, javlja Slobodna Dalmacija.

 

Uzrok smrti dječaka je hipertermija, odnosno toplotni udar. To je ustanovio patolog Kristijan Bečić koji je svoj nalaz i mišljenje dostavio Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, koje vodi ovaj slučaj.

 

U nalazu, međutim, nigdje ne stoji vrijeme dječakove smrti pa se još uvijek ne zna kada je dječak umro. Zna se samo da je bio ostavljen na zadnjem sjedištu očevog vozila koje je imalo zatamnjena stražnja stakla. Dječak je po procjeni u vozilu bio od 7:50 ujutro do 15:15 poslijepodne.

 

Otac, majka i dječak tog jutra su od kuće krenuli automobilom. Otac, inače vojnik, majku je odvezao na posao, a potom je, prije nego što ode na posao, trebao odvesti sina u vrtić.

 

Dječak, međutim, nije stigao u vrtić. Kako se sumnja, otac je otišao na posao i ne shvativši da dječaka, koji je spavao na zadnjem sjedištu automobila, nije odvezao u vrtić i da je još u automobilu. Parkirao je auto na parkiralištu i otišao u kasarnu.

Dječak je ostao na stražnjem sjedištu automobila, zaključan. Temperatura je u Kninu tog dana bila 28 stepeni Celzijevih u hladu.

 

BMW u kojem je bio dječak ima zatamnjena stražnja stakla, pa dječaka, premda se tek nekoliko metara od mjesta na kojem je bio automobil nalaze kontejneri za smeće, očito nitko nije ni vidio.

 

Oko 15 sati majka je došla po dječaka u vrtić, ali tamo ga nije bilo. Teta je rekla da u vrtić nije ni stigao. Majka je nazvala supruga, no on je bio uvjeren da je dječaka ostavio u vrtiću, pa su se čak i pregledavale snimke nadzornih kamera.

 

Kada je shvatio da dječak nije u vrtiću, otac je otrčao prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svijesti. Pokušao ga je reanimirati, no dječaku više nije bilo spasa.