Home

Završena priča: Mbappe je rekao "da", United i PSG u šoku

05 May

Završena priča: Mbappe je rekao "da", United i PSG u šoku

Trenutno najveća mlada nogometna zvijezda svijeta, Monacov Kylian Mbappe, odlučio je u kojem će klubu nastaviti karijeru.

Kako javlja španska Marca, sjajni napadač Monaca rekao je "da" Real Madridu. Tako će mladi nogometaš, trenutno najpoželjniji igrač na tržištu, postati Galactico i stub novog Real Madrida.

Prema tvrdnjama navedenog lista, već su uspotavljeni kontakti između kluba i predstavnika igrača koji je otkrovenje u nogometnom svijetu ove sezone. Tako je Real preuzeo vodeću ulogu kada je u pitanju transfer ovog igrača za kojeg su još interes pokazali PSG i Manchester United. 

Jedan od glavnih razloga za ovakvu odluku je prisutnost njegovog sunarodnjaka Zinedinea Zidanea koji sa uspjehom vodi klub. Na ovaj način, Eden hazard i Paulo Dybala pali su u drugi plan kada su u pitanju transferi ovog ljeta.

Monaco bi na ime obeštećenja trebao dobiti više od 100 miliona eura čime će Mbappe postati jedan od najskupljih igrača u povijesti, ako ne i najskuplji.

Opisuju ga kao "novog Henryja", a selektor Francuske Didier Deschamps mu je uručio nagradu u obliku poziva u reprezentaciju. Već je kao 16-godišnjak postao najmlađi debitant, a sa 17 i najmlađi strijelac u Monacovoj povijesti. Time je na vječnoj ljestvici prestigao Henryja koji je također proizvod Monacove škole.

Zinedine Zidane je još 2013. pokušao nagovoriti tada 15-godišnjeg talenta AS Bondyja da dođe u Madrid. Mbappe je odbio jer je htio ostati u Francuskoj, a kasnije će se ispostaviti da je donio dobru odluku. U Kneževini je postao jedan od najvećih talenata Europe i reprezentativac, a tek je prije nekoliko mjeseci je proslavio 18. rođendan.

 

(Izvor: Reuters)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top