Kreativnost na djelu: Uspješno završena prva radionica dekupaž tehnike u Cazinu

Zamislite da postoji posebno mjesto gdje ste u fokusu samo vi, vaš mir, vaša kreativna energija, ugodna interakcija. Postoji. Zove se Odjel za brak, porodicu i ženski aktivizam Cazin čija je koordinatorica Nermina Ljubijankić, a Odjel vam nudi fantastične dekupaž radionice! Nudi vam mir, ali i priliku da vam dekupaž u budućnosti bude i način zarade i dodatnih finansija kao posao kod kuće.

Prva radionica dekupaža uspješno je odrađena u nedjelju, 17. februara, u Medresi "Džemaluddin Čaušević", a, iako je ovo bilo tek prvo druženje, polaznice radionice pokazale su veliki talent i maštovitost.

Ručnim radovima, koji su nastali na ovom druženju, mogu na originalan način unijeti određenu toplinu i kreativnost u svoj dom.

Image

Instruktorica Mirela Vukalić polaznicama je objasnila salavetnu tehniku na kutiji. To je samo jedna od tehnika dekupaža, a za one slabije upućene, dekupaž je tehnika dekorisanja predmeta kroz nanošenje specijalnih boja, ljepila, šablona, te papirnih uzoraka na željeni predmet. Kao takav korišten je i u antičkim kulturama, a naročito je zapažen u historiji Firence i Venecije, kada je ovom tehnikom oslikavan namještaj.

Ukoliko ste i vi umjetnica u duši, imate slobodnog vremena i raspoloženi ste da svojim rukama napravite čuda i korisno provodite vrijeme učeći nove stvari i družeći se, možete se javiti koordinatorici Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam, Nermini Ljubijankić ili postanite dio Facebook grupe i saznajte više detalja o ovoj, ali i mnogim drugim radionicama i akcijama u Cazinu u organizaciji spomenutog Odjela.