Home

Završni turnir u Sportskoj dvorani Cazin: OK Bužim domaćin završnice Federalnog prvenstva u odbojci

04 May

Završni turnir u Sportskoj dvorani Cazin: OK Bužim domaćin završnice Federalnog prvenstva u odbojci

Odbojkaški savez FBiH je donio odluku da organizaciju ovogodišnjeg završnog turnira za kadete dodijeli OK Buţimu, naime kadeti OK Bužima su se plasirali među četiri najbolje ekipe u FBiH i samim tim dobili priliku da se kandiduju za domaćinstvo.

"Zbog želje da populariziramo odbojku i zbog nepostojanja dvorane koja zadovoljava standarde OSFBiH završni turnir ćemo organizirati u Sportskoj dvorani u Cazinu, izdgradnja dvorane u Bužimu je u toku nadamo se da ćemo uskoro imati priliku da ovako velik turnir organizujemo i u Bužimu" kazao nam je Aladin Ičanović predsjednik OK Bužim.

Turnir će se održati 6. i 7. maja, a učesnici turnira pored OK Bužima su ekipe OK Kakanj 78, HOK Domaljevac i OK Olovo. Sulejman Mulalic trener u OK Bužim nam je kazao:

"Organizacija završnice Federalnog prvenstva je velika čast ali i odgovornost za nas kao klub, želimo ostaviti dobar dojam kao domaćini te promovirati odbojku kao sport, a svakako nadamo se i dobrom rezultatu za našu ekipu".

Sportski savez općine Cazin je pružio punu podršku organizaciji ovog turnira ovom prilikom im se zahvaljujemo na susretljivosti i punoj podršci, pored SS općine Cazin, Sportski savez općine Bužim i Odbojkaški savez USK su najavili punu podršku organizaciji turnira.

Pored kadeta OK Bužima i pioniri OK Bužima su se plasirali na završni turnir među četiri najbolje ekipe u FBiH, oni svoj turnir igraju idući vikend u Brčkom. Koristimo ovu priliku da pozovemo sve ljubitelje sporta da 6. i 7.maj. dođu u Sportsku dvoranu u Cazinu i uživaju i odbojci, vidimo se!

Detaljan program:

Datum održavanja: 6. i 7.5.2017.godine

Mjesto održavanja: Sportska dvorana grada Cazina,

Planirana satnica: 6.5.2017.godine subota

11:00h Otvaranje turnira

11:10h Prva utakmica

13:00h Druga utakmica

14:45h Treća utakmica

16:30h Četvrta utakmica

18:00h Završetak četvrte utakmice

7.5.2017.godine nedjelja

10:00h Prva utakmica

11:45h Druga utakmica

14:00h Završetak treće utakmice

14h-15h Dodjela nagrada, pehara, medalja, obraćanje zvaniča, zatvaranje turnira.

 

 

 

(Izvor: Odbojkaški klub Bužim)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top