ZBOG DOLASKA PAPE: U petak se radi samo do 12 u cijeloj Federaciji BiH

Home

ZBOG DOLASKA PAPE: U petak se radi samo do 12 u cijeloj Federaciji BiH


Vlada FBiH donijela je danas odluku da 5. juna radno vrijeme u svim državnim, javnim institucijama i ustanovama, te organima uprave na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine bude skraćeno i traje do 12 sati.

Skraćeno radno vrijeme utvrđeno je povodom organizacije i priprema za doček poglavara Vatikana pape Franje Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, Pododbor za sigurnost u povodu posjete pape Franje Sarajevu, u subotu 6. juna, pozvao je građane, hodočasnike i vjernike na saradnju i razumijevanje kako bi bilo omogućeno da posjeta pape Franje bude dostojanstvena i sigurna.

Građani, hodočasnici i vjernici su zamoljeni da blagovremeno dođu na trasu kretanja i mjesta posjete pape Franje, kako bi srdačno dočekali visokog gosta: zgrade Predsjedništva BiH (ulica Maršala Tita), stadiona Koševo, Katedrale "Srca Isusova", Franjevačkog međunarodnog studentskog centra (naselje Grbavica), Nadbiskupijskog centra za mlade Ivan Pavao II (naselje Otoka), da ne parkiraju vozila u zonama trase kretanja i objekata koje će posjetiti papa Franjo.

Građani, hodočasnici i vjernici pozvani su na saradnju sa policijom, te da obrate pažnju na nepoznate osobe koje se kreću u zonama stambenih objekata, uz trasu kretanja ili objekte posjete pape Franje.

Napominje se da će u zonama i objektima koji se nalaze na trasi kretanja ili uz objekte boravka pape Franje biti pojačana prisutnost policijskih službenika, te im se može obratiti  za pomoć ili informacije, u objektima koji se nalaze uz trasu kretanja ili objekte boravka pape Franje, policijski službenici vršiti pojačanu kontrolu osoba koje ulaze u objekat, a posebno osoba koje tamo ne stanuju, policijski službenici na vozilima i ulaznim vratima zgrada koje se nalaze neposredno uz trasu kretanja pape Franje ostavljati pisane obavijesti o uklanjanju vozila.

oslobodjenje.ba

Objavio: Pet, 05/06/2015 - 07:35

Facebook komentari

Back to top