Zbog snijega obustavljen saobraćaj na putu Glamoč - Milinište

Home

Zbog snijega obustavljen saobraćaj na putu Glamoč - Milinište


Zbog snijega i snježnih nanosa potpuno je obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Glamoč-Mlinište i Rakitno-Blidinje, dok se na području cijelog Livanjskog kantona zabranjuje saobraćaj za vozila iznad 7.5 tona.

Na području Romanije (Sarajevo-Rogatica) teretna vozila sa prikolicom i šleperi se propustaštaju naizmjenično, uz obaveznu upotrebu lanaca.

Na magistralnim putevima Gacko-Tjentište (Čemerno), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Bugojno-Kupres (Koprivnica), Sarajevo-Konjic (Ivan), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen) i Sarajevo-Olovo (Nišići), policija iz saobraćaja isključuje teretna vozila koja nemaju lance. Lanci za teretna vozila preporučuju se i na ostalim dionicama u višim predjelima. Otežano je i saobraćanje na autoputu A-1 Zenica-Tarčin.Danas od 12.00 sati pa do 07.01.2017.godine do 24.00 sata, zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.Zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozorava se na poledicu na kolovozu.Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala.Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.Granični prijelaz Deleuša potpuno je zatvoren za sve kategorije vozila dok je GP Klobuk i Zupci zatvoren za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja ovoga jutra nisu duža od 20 minuta.Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na tim prijelazima tokom dana saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Izvor: FENA)

Tagovi
Objavio: Pet, 06/01/2017 - 06:58

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top