Zbog snimanja policajca u "akciji" Michaela Allisona očekuje 75 godina zatvora

Home

Zbog snimanja policajca u "akciji" Michaela Allisona očekuje 75 godina zatvora


Michaela Allisona iz Bridgeporta, savezna država Illinois, navodno očekuje kazna od 75 godina zatvora zbog neovlaštenog snimanja policije. Ovakve radnje su zabranjene u nekoliko američkih saveznih država, a jedna od njih je i Illinois.

Allison je optužen za pet prekršaja, a za svaki od njih može dobiti 15 godina zatvora. Ovaj 45-o godišnjak je pušten iz zatvora uz kauciju i sada se priprema za suđenje. Allison je rekao da se nalazi u šoku zbog optužbi koje su prezentovane kao neovlašteno prisluškivanje.

Ovim načinom vlasti pokušavaju da razbiju "građane policajce" koji prave video zapise dok se pravi policajci na dužnosti bore protiv kriminalaca.

Ono što je zaista fascinantno jeste stepen optužbe koju je dobio Allison, a to je prvi stepen koji je jednak optužbi za silovanje.

Republikanski kongresmen Chaip Rose, koji je i sam bivši tužitelj, pokušao je promjeniti ovaj anarhični zakon uvođenjem novog koji snimanje elektronskim aparatima ne tretira krivičnim djelom, ali je njegov pokušaj odbijen.


Objavio: Čet, 08/12/2011 - 17:58

Facebook komentari

Back to top