Željezničar sinoćnjim porazom Sarajeva ostao rekorder Premijer lige BiH

Zeljeznicar
Sarajevo je u derbiju 21. kola Premijer lige sinoć na Koševu poraženo od Zrinjskog sa 1:0, a na taj način aktuelni šampion propustio je priliku da obori rekord po broju uzastopnih utakmica u šampionatu bez poraza, koji je i dalje ostao u vlasništvu Željezničara.

Naime, Plavi s Grbavice su u sezoni 2011/2012. vezali čak 26 utakmica u Premijer ligi bez poraza. Željo je tada suvereno osvojio naslov prvaka, a nakon posrtaja u 3. kolu na Piroti protiv Travnika (2:1), izabranici Amara Osima u narednih 26 mečeva nisu znali za poraz, sve od meča posljednjeg 30. kola s Leotarom u Trebinju od kojeg su izgubili 2:1.

Sarajevo je bilo blizu, do sinoćnje utakmice sa Zrinjskim, koševski ligaš je na čak 24 uzastopne utakmice, računajući i prošlu sezonu Premijer lige, bio neporažen.

Ipak, "zapeli" su na pretposljednjoj prepreci, jer da nisu izgubii od Zrinjskog, Sarajevo bi na Pecari u narednom kolu protiv Širokog imalo priliku da izjednači rekord gradskog rivala.

Bio je to ujedno i prvi poraz Sarajeva u domaćim takmičenjima nakon 462 dana, ali vremena za tugovanje nema mnogo. Već u srijedu tim s Koševa u četvrtfinalu Kupa BiH dočekuje Zrinjski, a u nedjelju će gostovati Širokom u ligaškom duelu.