Home

Željezničar u Bijeljini, Sarajevo domaćin Krupi

23 Apr

Željezničar u Bijeljini, Sarajevo domaćin Krupi

Današnji program BH Telecom Premijer lige BiH ponudit će dvije utakmice Lige za prvaka između Radnika i Željezničara, te Sarajeva i Krupe.

U ovoj sezoni Radnik i Željezničar igraju svoju petu utakmicu. U dosadašnje četiri više razloga za slavlje imao je sarajevski tim, sa skorom od tri pobjede i jednim remijem, a na ovom teškom gostovanju izabranici Slavka Petrovića žele doći do tri boda kako bi nastavili utrku za titulu.

"Očekujem čvrstu utakmicu. Ipak, mislim da smo mi u prednost, a u četiri utakmice s njima imamo tri pobjede i nadam se da će moji igrači dati sve od sebe na terenu kako bi došli do bodova. Ne treba napominjati koliko bi pobjeda bila bitna da ostanemo u svim trkama", kazao je Petrović.

Petrović neće mnogo mijenjati sastav, a kartoniranog Kerlu će vjerovatno zamijeniti Boccacini.

"Vjerovatno da nećemo mijenjati u drugim linijama, a pad forme koji je bio kod dva tri igrača je bio radi puno utakmica i nadam se da ća sve biti u redu." S druge strane, jasno je da Radnik nema šta izgubiti protiv Željezničara, već samo dobiti.
"Ovo je utakmica kojom počinjemo seriju od četiri utakmice koje će vjerovatno odrediti naš konačni plasman na tabeli. Znamo ambicije Željezničara, kao i njihov kvalitet, jer smo sa njima imali nekoliko okršaja u poslednjih mjesec dana. Među nama nema tajni. Želimo u naredne utakmice, počevši od ove sa Željezničarom, ući s ambicijom da zadržimo četvrto mjesto na kojem se nalazimo. Ja sam veliki optimista kada je u pitanju naš plasman i lično ću biti jako nezadovoljan ako na kraju prvenstva ne budemo četvrti. Mislim da imamo kapacitet za to i ovi momci su to svojim radom zaslužili", kazao je Radnikov trener Nebojša Milošević.

Sarajevo, koje je treće na tabeli, će pokušati na svom terenu savladati Krupu. U taboru tima sa Koševa su svjesni da Krupa nije naivan rival i uoči utakmice su najavili da će maksimalno ozbiljno ući u meč kako bi ostvarili pobjedu.

"Imali smo u prošloj sedmici dvije vrlo zahtjevne utakmice, ali na sreću sve je prošlo kako treba i sada smo usmjereni na borbu za vrh tabele. Moramo biti spremni da na pravi način odigramo protiv Krupe, koja je, po meni, hit sezone. U ovaj meč ulazimo maksimalno skoncentrisani, neće biti opuštanja nijednog trenutka, jer vidjeli ste kako su namučili Željezničar i pobijedili Slobodu", izjavio je trener Mehmed Janjoš u najavi utakmice, osvrnuvši se na igrački kadar: "Rustemović i Balić su povrijeđeni, dok je Novaković suspendovan i to su tri fudbalera koja neće biti u rosteru."

Gosti su svjesni da bi im pobjeda na Koševu mogla stvoriti šanse za četvrtu poziciju koja će im se otvoriti za Evropsku ligu, ako se Željezničar pridruži Sarajevu u finalu Kupa.

Obje utakmice se igraju danas s početkom u 17:00 sati.

 

(Izvor:sportsport.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top