Žena iz BiH ubijena u Hrvatskoj, objavljen i njen identitet

U porodičnoj kući u Ulici Slavoljuba Kostinčera u Petrinji (Hrvatska) u noći na srijedu, ubijena je 43-godišnja Jadranka Šošić, njen dvije godine stariji nevjenčani suprug koji ju je usmrtio nožem nalazi se na kriminalističkom istraživanju nakon što se predao policiji, a motiv zločina još uvijek nije poznat.

Neslužbeno Hina doznaje da je ubijena Jadranka Šošić, porijeklom iz BiH, nakon rata došla živjeti u Petrinju te da joj djeca iz njezinog prvog braka žive u Njemačkoj.

Zločin se dogodio u srijedu oko 1.30 sati, kada je osumnjičeni inicijala D. B. oštrim predmetom, vjerovatno nožem, nasrnuo na svoju nevjenčanu suprugu. Nakon toga, kako se doznaje, sam je pješke otišao do petrinjske policijske postaje gdje se predao i priznao ubojstvo.

Kada je policija došla na mjesto zločina u kući je zatekla beživotno tijelo žene.

Uviđaj je još u noćnim satima obavila županijska državna odvjetnica iz Siska Jadranka Huskić. Susjedi koji žive u blizini, u srijedu ujutro nisu imali baš nikakve spoznaje da se u njihovom susjedstvu tokom noći dogodilo ubojstvo. O paru koji je živio u kući ne znaju gotovo ništa, jer su ih samo povremeno viđali.

Iz policije je potvrđeno da dosad nije bilo nikakvih dojava o mogućem porodičnom nasilju ili narušavanju javnog reda i mira.