Home

Zeničanka napravila tortu visoku 1,5 metara sa čak devet spratova (FOTO)

15 Aug

Zeničanka napravila tortu visoku 1,5 metara sa čak devet spratova (FOTO)

Zeničanka Mirela Bošnjak oduševila je bh. javnost nakon što je napravila najveću i najglamurozniju tortu u BiH visoku 1,5 metar sa čak devet spratova.

Posebno je interesantno što je Mirela nekadašnja karate reprezentativka BiH, višestruka državna prvakinja i trener karatea, majka prelijepe djevojčice, a da je danas njen život otišao u potpuno drugačijem pravcu.

Suprugov rođendan

Dekorisanjem torti počela se, priča nam, prije dvije godine baviti sasvim slučajno. Suprugov rođendan bio je okidač za sve.

- Bližio se rođendan mog supruga. Željela sam napraviti nešto drugačije. Tako je sve krenulo. Nakon njegove torte, počela sam se aktivno interesirati za dekorisanje torti, istraživala sam recepte - prisjeća se ona.

U dvije godine, koliko se već bavi dekorisanjem torti, posao je iz dana u dan napredovao. Za sve je, kaže, kriv Facebook ali i kvalitet finalnog proizvoda.

Ipak, svojim najvećim uspjehom smatra pravljenje najveće i najglamuroznije torte za ženu iz Švicarske. Kaže, niko nije ostao ravnodušan a to joj je bio i cilj.

 

Torta iz bajke

- Odgovornost je bila ogromna. Iza finalnog proizvoda, za koji sam dobila mnoštvo pohvala, stoji dosta nespavanja, truda, rada... Drago mi je što sam uspjela napraviti nešto što nije niko, a da je torta dobila epitet „torta iz bajke“ – govori Bošnjak.

Nakon ovog uspjeha, Mirela kaže da će svoj posao nastaviti raditi još predanije. Narudžbe zaprima čak dva mjeseca ranije kako bi se, ističe, svakoj od njih mogla maksimalno posvetiti.

 

1.000 kolača

Osim što ovim poslom prehranjuje svojoj porodicu, priliku da zarade dobili su i ljudi koji čine njen „M luxury cakes“ tim.

- Angažirala sam još troje ljudi, koji mi pomažu. Naš najveći posao, pored torte od 1,5 metra, bio je u julu kada smo za svega pet dana napravili 1.000 kolača – ponosna je ona.

qwe

 

(Izvor: Avaz)

Topic
0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top