Zerinin vapaj: Pomozite nam da budemo site i imamo cipele

Home

Zerinin vapaj: Pomozite nam da budemo site i imamo cipele


Zerina je sedmi razred. Njene vršnjake zanimaju izlasci, novi tehnološki uređaj i moda, a njena jedina želja je da u školu ne ide u pocijepanoj odjeći.

Prijateljicu je zamolila da joj dozvoli da koristi njen računar i poslala pismo koje je potreslo bh. javnost.

"Mnogo je teško kada u školu ideš u staroj odjeći i sva djeca gledaju u tebe i smiju se. Sklonim se u kraj, jer oni ne znaju da smo sestra i ja više gladne nego site. S majkom odemo kod komšinice, njoj nešto pomognemo, kod nje ručamo, a mama zaradi nešto novca. To nam bude dva ili tri dana, jer je sve skupo, a mama zaradi najviše deset KM. Nikad nismo kupili vreću brašna jer ona košta 24 KM", napisala je Zerina.

Zamolila je sve dobre ljude da pomognu njenoj porodici.

"Pitala sam drugaricu iz škole da mi dozvooli pristup računaru, a ona je mislila da ću na Facebook. Meni to stvarno nije važno, ja samo želim da vas zamolim da nam pomognete da imamo bilo kakvu odjeću i obuću i školski pribor. Molim vas ako ste u mogućnosti pomozite nam jer je nama dobrodošla svaka pomoć. Ovo pišem jer nemam drugog izbora. Svaki dan gledam majku kako plače i propada. Idemo s njom u šumu i donosimo granje za zimu, a ostala djeca nam se smiju", napisala je malena Zerina pozvavši sve ljude da ih posjete i ukoliko su u mogućnosti pomognu im da kupe odjeću, obući i pribor za školu.

Zerinina majka Fadila Džebić kazala je za Sarajevo-x.com da prima svega 35 KM i od tog novca pokušava prehraniti porodicu.

"Ljeti dok je sezona i zaradim nešto, ali zimi je teško. Osim njih dvije imam i 17-godišnjeg sina sa umanjenim sposobnostima. Nedavno mu se pojavila izraslina na leđima, ali on odbija posjet ljekaru. I ja sam bolesna, ali moram nekako prehraniti porodicu. Perem ljudima ćilime, krečim, čistim...", kazala je Fadila za Sarajevo-x.com.

Za porodicu Džebić nije otvoren žiro račun, ali je majka Fadila ostavila svoj broj telefona na koji je dobri ljudi mogu kontaktirati             062 519 391      . Adresa je: Mehmeda Spahe b.b. Zavidovići, 72220.

Objavio: Pon, 05/12/2011 - 03:02

Facebook komentari

Back to top