Židovski rabin iz Barcelone poručuje: Bježite iz Evrope, nju je islam osvojio

Home

Židovski rabin iz Barcelone poručuje: Bježite iz Evrope, nju je islam osvojio

Glavni rabin židovske zajednice u Barceloni požuruje svoje vjernike da se što prije presele u Izrael jer “Evropa je izgubljena” od radikalnog islama. Meir Bar-Hen nazvao je Španiju “leglom islamističkog terora u Evropi”.

Upozorenja židovskog rabina stižu nakon terorističkih napada u kojima je u Barceloni 13 ljudi izgubilo živote, a više od 120 ih je povrijeđeno, a u Cambrilsu je samo nekoliko sati nakon toga jedna žena ubijena. ISIS je preuzeo odgovornost za oba napada, a policija vjeruje kako ih je planirala velika teroristička ćelija u Španiji, piše Independent.

Izgubljena Evropa

U intervjuu za židovsku agenciju JTA, rabin Bar-Hen je rekao kako “židovi nisu ovdje za stalno”. “Govorim svojim vjernicima: Nemojte misliti da smo ovdje zauvijek. Ohrabrujem ih da kupuju kuće u Izraelu. Ovo mjesto je izgubljeno. Nemojte ponoviti grešku alžirskih židova ili venezuelanskih židova. Bolje otiđite odavde dok nije prekasno”, kaže rabin.

Vjeruju policiji

Federacija židovskih zajednica u Španjolskoj ne slaže se s njegovim stajalištima. U ovoj organizaciji kažu kako “imaju puno povjerenje u snage sigurnosti koje svakodnevno rade na sprječavanju fanatičnih i radikalnih muslimana od nanošenja boli i stvaranja kaosa u našim gradovima”..

 

(Izvor: bhindex)

 
Tagovi
Topic
Objavljeno: Pon, 21/08/2017 - 07:56

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top