Zmija dva mjeseca teroriše stanare u dvije banjalučke zgrade

Stanari u šali kažu da je ova zmija koja bude u dvorištu ispred njihove zgrade neuništiva.

Stanari zgrade na brojevima 1 i 3 u Ulici kralja Petra I Karađorđevića u naselju Kočićev vijenac kažu da žive u strahu od zmije koja im zadaje muke već dva mjeseca.

Ekipa “Eko-bela” izlazila je na teren dva puta, ali nije uspjela pronaći zmiju, pišu Nezavisne novine.

Stanari u šali kažu da je ova zmija koja bude u dvorištu ispred njihove zgrade neuništiva.

Dodaju da su ovog gmizavca vidjeli nekoliko puta i to prijavili Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, na šta su im oni pozitivno odgovorili, te da je ekipa “Eko-bela” izašla na teren, ali da nisu uspjeli uhvatiti zmiju.

“Zmija koja se nalazi kod naše zgrade dugačka je oko jedan metar i pretpostavljamo da je u pitanju mlađa zmija”, rekli su stanari.

Dodali su da je jedna zmija viđena i u susjednoj Solunskoj ulici.

“Nije mi prijatno zbog zmije u dvorištu naše zgrade. Imam djevojčicu od tri godine i najviše se bojim kada izađemo ispred zgrade. Čula sam da je prije nekoliko dana viđena i jedna zmija kod zgrade Policijske uprave”, rekla je Dijana Škorić, stanarka u ovoj zgradi.

U “Eko-belu” su rekli da je njihova ekipa izlazila na teren prije mjesec dana ispred te zgrade, da su tada pretražili to područje, ali da nisu našli zmiju, te su uradili preventivne mjere.

“Imali smo i drugi poziv prije nekoliko dana u vezi sa istim područjem. Stanari su rekli da je zmija još uvijek na tom području. Tada je naša ekipa izašla na teren, ali zmiju nismo našli i ponovili smo preventivnu zaštitu”, rekli su u “Eko-belu”.

Dodali su da sunce i toplo vrijeme pogoduju ovim gmizavcima i da je ovo period kada zmije izlaze iz svojih skrovišta.