Znate li ko prima najmanju plaću u Bayernu?

Home

Znate li ko prima najmanju plaću u Bayernu?

U startu - da razjasnimo jednu stvar, Bundesliga nije rasipnička liga pogotovo su transferi u pitanju, a kada je o sedmičnim plaćama riječ - još manje.

Sam podatak da je najskuplji igrač Njemačke i Bayerna ujedno - Corentin Tolisso, koji je za 41.5 miliona prešao iz Lyona - dovoljno govori, budući da živimo u vremenu transfera od 100 pa više miliona eura.

Kada je o plaćama riječ - nema također velikog jaza. Cifre variraju od 100 do 160 hiljada eura sedmično, a najplaćeniji je svakako Robert Lewandowski koji prima 160, Neuer prima 150, a Hummels 150 hiljada eura sedmično.

Ostali igrači su do te cifre, izuzev onih mlađih koji će se morati dokazati igrama da bi zaradili nešto više novaca, odnosno povišicu. Ipak, u svakom kolektivu postoje izuzeci, a u ovoj postavi Bayerna - to je njihov drugi ili treći golman (u zavisnosti od potrebe) Tom Starke.

Starkeova sedmična plaća iznosi 'mizernih' 10.000 eura sedmično, dok njegov kolega s klupe, također golman, Sven Ulreich ima 55.000 eura. Naravno, prvi golman tima je Neuer, drugi najplaćeniji igrač ekipe sa 150.000 eura sedmično.

Ne možemo se ne našaliti i pitati - da li Starke ima dovoljno novca mjesečno da plati račune, obzirom da osim pomenutog Ulreicha, Renato Sanches je 'najmanje plaćen'.

Prošlogodišnje pojačanje Bayerna iz Portugala ima 19 godina i prima 60.000 eura sedmično.

 

(Izvor: N1info)

Objavito: Čet, 06/22/2017 - 19:29

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top