Zrno sreće nastavlja da pomaže i vraća nadu u bolje sutra onima kojima je potrebna

Humanitarna organizacija “Zrno sreće” postoji oko pet godina i u svom dosadašnjem radu pomogla je mnoge siromašne i bolesne, kako na području naše Krajine, tako i cijele Bosne i Hercegovine.

- "Naš prioritet su oboljela i socijalno ugrožena djeca, koja sanjaju o boljoj budućnosti, daleko od bolničke postelje, o životu u kojem bi bili zdravi i sretni. Naravno, pomažemo i starijim oboljelim i siromašnim osobama... Pokušavamo da vratimo ljudima osmijeh na lice, onima koji misle da nema više za njih bolje, da im damo malo zrno sreće, tračak nade da ipak ima ljudi kojima je do njih stalo", poručuju iz Zrna sreće.

Ističu da gotovo svaki dan saznaju za nekog novog kome treba njihova pomoć, i da pomažu kome i koliko god mogu. 

Rako su u proteklom periodu uručili donaciju od 600 švicarskih franaka Udruženju oboljelih od malignih oboljenja grada Cazina (UOMO). Svrha donacije jeste pomoć u radu Udruženja koje se stara za oboljele od malignih oboljenja na području ovoga grada te svakim danom sve uspješnije povezuje one koji mogu pomoći sa onima kojima je pomoć neophodna.

Donacija od 500 švicarskih franaka pomoći na području Bihaća za bolesnu, samohranu majku dvoje djece koju je napustio muž, a donacija od 600 švicarskih franaka za uplatu mjesečnih autobusnih karti i sendviča za učenike JU "Prva srednja škola" Cazin koji to ne mogu sebi priuštiti. Donacija je uručena Vijeću učenika spomenute obrazovne institucije, obzirom da je Vijeće učenika je organizovalo Fond za pomoć socijalno ugroženim učenicima, te kroz razne djelatnosti i donacije sakupljaju sredstva da bi obezbijedili pomoć za svoje drugove.

Donacija od 1.000 švicarskih franaka namijenjena je za učenike osnovne škole Tržačka Raštela, također za socijalno ugrožene učenike (sendviči, izleti i školska matura).