Žureći na intervenciju vatrogasci doživjeli udes

Home

Žureći na intervenciju vatrogasci doživjeli udes


U dvije teške saobraćajne nesreće koje su se dogodile danas na području Brčkog povrijeđeno je pet osoba, potvrđeno je iz Policije Brčko distrikta. 

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer u 11.40 sati učestvovao je Caddy bh. registarskih oznaka kojim je upravljao Đ. Š. sa područja Brčkog, i Audi bh. registarskih oznaka kojim je upravljao M. T. sa područja Orašja. Vozači oba vozila zadobili su teške povrede.

Kako je kazao portparol brčanske policije Halid Emkić, do nesreće je najvjerovatnije došlo tako što je vozač Caddyja, koji se kretao iz pravca Cerika, iz nepoznatih razloga prešao u lijevu traku, gdje se sudario s Audijem koji je naišao iz suprotnog pravca.

Od siline udara oba vozila su sletjela u kanal pored ceste. Na intervenciju su pozvani i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice iz Brčkog, ali su i oni na putu ka mjestu nesreće također doživjeli udes.

Krećući se većom brzinom sudarili su se sa drugim vozilom, koje najvjerovatnije nije poštovalo svjetlosnu signalizaciju, te su povrede zadobile tri osobe. Na svu sreću, radi se o lakšim povredama. .

 

(Izvor: Avaz.ba)
 

Tagovi
Objavio: Pet, 21/07/2017 - 17:21

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top