Zvanično: Tržni centri i ugostiteljski objekti u zatvorenom prostoru mogu početi s radom

Kafići
Zvanično: Tržni centri i ugostiteljski objekti u zatvorenom prostoru mogu početi s radom
Federalni štab civilne zaštite na sjednici koja je održana večeras donio je odluku da se dozvoli otvaranje tržnih centara, potvrdio je za Klix.ba direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović. Ova odluka stupa na snagu odmah.

Tako je ovom odlukom dozvoljeno otvaranje svih privrednih subjekata koji se nalaze u tržnim centrima, trgovinama, ugostiteljskim objektima i drugima.

Također, federalni štab civilne zaštite na večerašnjoj sjednici donio je odluku kojom se odobrava rad ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru uz propisane epidemiološke mjere, čime je potvrđena informacija portala Klix.ba. I ova odluka stupa na snagu odmah.

Kako nam je kazao Ajdinović, usluge korištenja nargile još uvijek neće biti dozvoljene.

Prema odluci Federalnog štaba civilne zaštite, u zatvorenom prostoru ugostiteljskih objekata će se moći boraviti uz pridržavanje mjera zaštite i držanja socijalne distance.

Naš portal jučer je objavio informaciju da bi se na današnjoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite trebala donijeti odluka o otvaranju tržnih centara, a koji bi zbog odgovarajućih priprema svoja vrata trebali otvoriti već sutra ujutro.

Inače, naredbu o zatvaranju tržnih centara Federalni štab civilne zaštite donio je 18. marta, nakon proglašenja stanja nesreće zbog pandemije koronavirusa.

Štab je još 12. maja donio odluku svoja vrata nakon duže vremena mogu otvoriti bašte i terase ugostiteljskih objekata i hotela. U međuvremenu došlo je do znatnog poboljšanja epidemiološke situacije u FBiH.