Zvao policiju jer mu je izbodena žena, policajac ga brutalno pretukao

.
Dvojica policajaca su poznata u svojim sredinama, do sada nisu imali nikakvih incidenata, M.M., koji je osumnjičen za premlaćivanje migranta, je porodični čovjek i sportista.

 

Traumu koju je prošloga četvrtka u večernjim satima na hrvatsko-bosanskoj granici doživio bračni par iz Afganistana pamtit će za cijeli život, a isti događaj ostat će vječita mrlja na karijerama dvojice policajaca koji u ovom trenutku zbog toga sjede u istražnom zatvoru u Karlovcu.

Javnost zna da su policijski službenici, djelatnici PP Slunj suspendirani, jedan jer je prošlog četvrtka u večernjim satima lakše ozlijedio 34-godišnjeg migranta i njegov kolega koji je propustio spriječiti takvo postupanje i nije ga prijavio.

No, saznanja do kojih je došao Jutarnji list o ovom događaju su prilično uznemirujuća. Čovjek kojega je pretukao policajac zapravo je tražio njegovu pomoć, jer je ranije pri ilegalnom ulasku u Hrvatsku napadnut od jedne razbojničke grupe migranata.

 

MODRICE I HEMATOMI

Tom prilikom njegova supruga je ubodena nožem te su oboje opljačkani. Iza liječničke, odnosno policijske formulacije njegovih lakših ozljeda krije se brutalno pretučeni i iscipelareni muškarac, prepun modrica i hematoma po cijelom tijelu i potpuno zatvorenim okom od oteklina. “Zahvaljujući” baš tim okolnostima slučaj nije mogao biti zataškan, saznaje Jutarnji list od policijskih izvora.

UŠLI U HRVATSKU

Kasnije će se utvrditi da je nesretna žena iz Afganistana nožem ubodena s druge strane granice, na području BiH, te stoga taj slučaj danas istražuje policija BiH. No, ona i njen suprug to nisu znali kada su kobne večeri pozvali u pomoć hrvatsku policiju, njena rana je bila plitka i ozljede nisu bile teške naravi, pa je uspjela ući u Hrvatsku i ispričati šta se dogodilo.

S obzirom na njeno zdravstveno stanje, dvojica policajaca PP Slunj, radi se o M.M. (35) iz Josipdola te L.S. (27) iz Ogulina, dobili su zadatak da njenog supruga kao svjedoka prevezu na mjesto događaja kako bi im tamo opisao kako se sve odigralo. Iz nekog razloga, koji jučer ni na koji način nisu mogli dokučiti sagovornici, policajac M.M. se okomio na migranta te ga je brutalno pretukao, izudarao ga je šakama po licu i nogama po tijelu.

 

– Tuku ih i to više nije tajna. Ali to se radi kada ih odvezeš na granicu i vratiš natrag u BiH. Dokaza nema, policajci se pokrivaju i stvar je čista. Ovaj, međutim, kao da je zaboravio da čovjeka ne vozi iz Slunja prema BiH, već ga vozi u policiju Slunj na daljnje postupanje, jer kraj njega ne sjedi samo migrant već i svjedok u moguće kaznenom postupku. Šamar, udarac u bubrege, pa i šakom u glavu uvijek se može ‘izvući’ udarcem u vrata i slično, međutim, ono što je ovaj napravio tom Afganistancu se nije moglo izvući jer je ‘ubio boga’ u njemu, izgledalo je strašno – govori sagovornik Jutarnjeg, pitajući se ko će sada vjerovati da svi oni migranti u BiH, pretučeni, namazani kečapom i iscrtani sprejevima, također nisu žrtve hrvatske policije.

 

Dvojac je s pretučenim muškarcem u prostorije slunjske policije ušao u četvrtak oko 20.45 sati. Afganistanac ispočetka nije htio ništa govoriti o slučaju, no onda je u policiji ispričao ko ga je tukao, upiravši prstom u M.M.-a. Zanimljivo, za drugog policajca, onoga koji je kazneno prijavljen zbog nepostupanja, rekao je da je bio veoma korektan, iako je on u policiji u Slunju podržao verziju svojeg nasilnog kolege. S obzirom na situaciju, nije bilo policajaca u Slunju koji bi se usudili zataškavati stvar, pa su službeno pokrenuli istragu, dva policajca su potom završila kod pritvorskog nadzornika, a pretučeni muškarac je prevezen u Opću bolnicu Karlovac, odakle je nakon liječničke obrade pušten. Šta se dogodilo s bračnim parom dalje, jesu li završili u Centru za tražitelje azila Porin ili su vraćeni u BiH, jučer službeno nismo mogli saznati.

 

OSAM DANA KASNIJE

Općinsko državno odvjetništvo je potvrdilo da su dvojicu policajaca ispitali u nedjelju po primitku kaznene prijave PU karlovačke zbog sumnje u dva kaznena djela, jednoga zbog nanošenja tjelesnih ozljeda, a drugoga zbog nesavjesne službe. Sudija istrage im je odredio 30-dnevni istražni zatvor zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke. Informaciju o događaju medijima su iz policije dostavili na upite osam dana kasnije, a ne kako uobičavaju neposredno nakon samo događaja.

 

Dvojica policajaca su poznata u svojim sredinama, do sada nisu imali nikakvih incidenata, M.M., koji je osumnjičen za premlaćivanje migranta, je porodični čovjek i sportista.