Zvizdić s 90 nominacija vodi u stranačkoj utrci za člana Predsjedništva, Sebija Izetbegović druga

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH i potpredsjednik Stranke demokratske akcije Denis Zvizdić vodi u broju stranačkih nominacija za člana Predsjedništva BiH. Drugo mjesto zauzela je direktorica Kliničog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović.

Naime, Zvizdić ima 90 nominacija Izvršnih općinskih odbora Stranke demokratske akcije (SDA), dok Izetbegović ima 42 nominacije, saznaje Klix.ba.

Podsjećamo, ovih dana u SDA su toku unutarstranačke nominacije potencijalnih kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda iz SDA bit će poznat nakon konvencije stranke koja je zakazana za 26. maj 2018.

Općinski odbori u Novom Sarajevu i Starom Gradu predložili su jednoglasno Denisa Zvizdića za SDA-ovog kandidaza za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Izetbegović uživa podršku općinskih organizacija Centra Sarajevo, Novog Grada Sarajevo, Ilidže, Vareša, Fojnice, pojedinih odbora u Krajini, kao i jednog odbora s područja Republike Srpske. Očekivano je da će također uživati podršku Asocijacije žena SDA i Asocijacije FATMA.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović ranije je naveo četiri potencijalna kandidata – Denis Zvizdić, Safet Softić, Šefik Džaferović i Adil Osmanović.