Završena je Bundesliga: Kramarić uništio Bayern, drama u borbi za ostanak

.
Leverkusen opet nije izgubio

 

Danas je završeno takmičenje u Bundesligi ove sezone. Bayer Leverkusen je prvak i to bez poraza, iz lige su ispali Husenibašić s Kolnom i Karić s Darmstadtom, dok će u play-out s trećeplasiranim iz Cvajte ekipa Union Berlina. 

U terminu od 15:30 sati odigrano je svih devet utakmica 34. i ujedno posljednjeg kola ove sezone u Bundesligi.

Od ranije je poznato da je Bayer Leverkusen prvak, a danas je pobjedom 2:1 protiv Demirovićevog Augsburga samo zaokružio podvig da bez poraza dođe do titule.

Titulu je Bayer Leverkusen tako osvojio s 90 bodova, odnosno 28 pobjeda i šest reamija. Drugoplasirani Stuttgart ima čak 17 bodova manje.

Borussia Dortmund je slavila visoku pobjedu i to protiv fenjeraša Darmstadta, bilo je 4:0.

Bayern je doživio novu bruku. Na gostovanju kod Hoffenheima izgubio je 4:2 i navijači bavarskog tima sigurno slave Tuchelov posljednji meč.

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić odigrao je vrhunski meč. Nakon što je Bayern poveo 2:0 već u šestoj minuti, prvo je u osmoj asistirao Beieru za 2:1.

Nakon toga uslijedio je dar-mar u drugom poluvremenu. U razmaku od 68. do 87. minute postigao je hat-trick i tako uništio Bayern uslovno rečeno.

Heidenheim je s 4:1 deklasirao Koln našeg Denisa Huseinbašića koji će s pretposljednjeg mjesta preseliti u niži rang.

Ekipa Stuttgarta je rezultatom 4:0 deklasirala Borussiju iz Monchengladbacha i ovjerila drugo mjesto, te put u Ligu prvaka.

Bochum je poražen na gostovanju kod Werdera (4:1), a Union Berlin je golom iz penala slavio protiv Freiburga 2:1 i to u sudijskoj nadoknadi.

To znači da se Union Berlin izvukao, a da će Bochum u razigravanje za ostanak u ligi, dok će Heidenheim navijati za Leverkusen protiv Kaiserslauterna u finalu Kupa kako bi išao u Konferencijsku ligu. 

Rezime Bundeslige

U Ligu prvaka dakle će prvak Bayer Leverkusen, zatim Stuttgart, Bayern, RB Leipzig i Borussia Dortmund, Eintracht će u Evropsku ligu, a u Konferencijsku Hoffenheim i Heidenheim ako Kaiserslautern ne osvoji kup.

Ispali su Koln i Darmstadt, dok će play out protiv trećeg iz Cvajte igrati Bochum. 

Bundesliga, 34. kolo:

Bayer Leverkusen - Augsburg 2:1
Borussia Dortmund - Darmstadt 4:0
Hedenheim - Koln 4:1
Stuttgart - Borussia M 4:0
Hoffenheim - Bayern 4:2
Union Berlin - Freiburg 2:1
Werder - Bochum 4:1
Wolfsburg - Mainz 1:3
Eintracht - RB Leipzig 2:2