Bišćanka Smirna Malkoč najbolja profesorica na Pedagoškom fakultetu Univerziteta Johannes Kepler u Linzu

v

Smirna Malkoč, bivša studentica JU Gimnazije “Bihać” i sadašnja profesorica praktične nastave i obrazovne psihologije na Štajerskom sveučilištu za obrazovanje, ponosno je primila prestižnu Keplerovu nagradu “najbolji učitelj” na Pedagoškom fakultetu.

Ovu vijest na svom profilu objavio je Dr. Edhem Čustović.

Dodjela ove ugledne nagrade održana je 7. svibnja 2024. na Sveučilištu Johannes Kepler u Linzu, obilježavajući izuzetno postignuće Smirne u području obrazovanja.

Smirna je svoj put započela diplomirajući na JU Gimnaziji “Bihać”, nakon čega je svoju strast prema psihologiji nastavila studirajući na Univerzitetu u Sarajevu. Njezin akademski put nije stao tu – preselila se u Graz gdje je s izvanrednim uspjehom završila magistarski studij rada i organizacijske psihologije. Njezina predanost nastavila se i dalje, jer planira završiti doktorat ove godine na Sveučilištu milosti.

 

Njezin trenutni doprinos akademskoj zajednici izuzetan je – osim što je profesorica, Smirna je i zamjenica voditelja Instituta za praktičnu edukaciju i praktična istraživanja. Također je članica Centra za kompetenciju za spol i raznolikost te članica Savjetodavnog odbora za spol i raznolikost, pokazujući svoju predanost raznolikosti i inkluziji u obrazovanju.

Čestitamo Smirni na ovom zasluženom priznanju! Njezina posvećenost i stručnost donose još jednu nagradu u ruke ponosne Bosanske u akademskim krugovima.