Bravo: Srednjoškolci iz Velike Kladuše osvojili dva prva mjesta u BiH

c

Učenici JU I SŠ " Dr. Husein Dzanić" osvojili su dva prva mjesta i jedno peto mjesto na Festivalu rada srednjih tehnčkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine koji je održan 11. maja u Zavidovićima.

Prva mjesta su osvojili:
Damjan Dmitrović učenik IV razreda tehničara drumskog saobraćaja i Ajdi Galijašević učenik III razreda automehaničara, dok je Mirsad Vehabović učenik lll razreda plinskih i vodoinstalatera osvojio peto mjesto. Njihovi mentori su bili Anes Islamović, Fadil Miskić i Sulejman Mujakić.

Iz Prve srednje škole čestitali su svim učenicima koji su predstavljali školu i njihovim mentorima i zahvalili svima koji su pomogli. Kazali su da je ovogodišnji Festival bio prilika da učenici srednjih škola pokažu svoja znanja i umijeće. U narednoj školskoj godini nastavit će vrijedno raditi i učiti kako bi općinu Velika Kladuša predstavili na najbolji način.

Frizeri Druge srednje škole Velika Kladuša uzeli su učešće na festivalu u Zavidovićima. Iz ove škole istakli su da su prvi put učestvovali i na neki način „probili led“, te da su zadovoljni i ponosni na ono što su učesnice pokazale.

Čestitke.