Elektrodistribucija "Bihać": Najavljen prekid električne energije u više trafopodručja

v

Službenici Policijske stanice u protekla 24h evidentirali jednu saobraćajnu nezgodu na magistralnom putu M-4.2 u Velikoj Kladuši gdje je život izgubio jedan motociklista. Usljed saobraćajne nesreće došlo je do velike materijalne štete, a motociklista je usljed pada zadobio teške tjelesne povrede opasne po život i nažalost ishod je bio tragičan. Krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 76 pacijenata. Dežurni su bili dr. Arnela Čokić i dr. Dinko Keserović koji su na dalje liječenje u KB Bihać uputili petero pacijenata.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

– Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu:

  • od 09:00 do 10:00 sati trafopodručje: Drmaljevo 2- NNI prema gradu
  • od 11:00 do 13:00 sati trafopodručje: Križ 2-NNI prema gradu

– Kako jutros informišu iz nadležnih preduzeća, bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

– Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Savu i Bosnu, kao i na putu Konjic-Jablanica, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

– Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom u drugoj polovini dana. Padavine se prvo očekuju na području Krajine, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne i u Hercegovini, a u noći na utorak na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Višak svježine, tokom noći i jutra će omogućiti mirniji san. Potom, slično kao u proteklom periodu, prije podne ugodnije, uz postepeno pogoršanje biometeoroloških prilika sa odmicanjem dana. Poslijepodnevni pljuskovi kvariće ugođaj u većem dijelu zemlje. Opća slika će, sa stabilnijim vremenom, biti najljepša na sjeveroistoku Bosne. Od meteopatskih reakcija, pretežno su moguće promjena raspoloženja, glavobolja, dekoncentracija.