Saobraćajna nezgoda u Cazinu

v

U proteklih 24 sata na području Grada Cazina zabilježeno je nekoliko značajnih događaja i informacija.

Policijska stanica Cazin intervenirala je ukupno dva puta.

 

Prvi slučaj se dogodio u mjestu Ostrožac oko 9:45 sati, gdje je jedno lice pokazalo drsko ponašanje, uz viku i galamu prema drugoj osobi.

Drugi slučaj je bio saobraćajna nezgoda koja se dogodila oko 22:45 sati u ulici Cazinskih brigada, pri čemu su učestvovala dva vozila, ali srećom nije bilo ozbiljnih povreda, samo manja materijalna šteta.

 

Profesionalna vatrogasna jedinica Cazin nije imala nikakvih intervencija u proteklom periodu.

U pogledu zdravstvenih usluga, zabilježeno je ukupno 102 pregleda s tri korištenja saniteta. Vodosnabdijevanje je uredno, kao i elektrosnabdijevanje, pri čemu nema planiranih radova na elektroenergetskim objektima na području grada. Odvožnja komunalnog otpada odvija se redovno.

 

 

Stanje na cestama je također važno. Jutarnja magla smanjuje vidljivost duž pojedinih dionica uz rijeke Savu i Bosnu, kao i na putu Konjic-Jabanica, uz vlažan kolovoz. Vozačima se savjetuje oprez i izbjegavanje rizičnih preticanja. Također, zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25. Novembar i Grab na autocesti A-1, smjer Lepenica-Tarčin bit će zatvoren od 8 sati, s vožnjom vozila u oba smjera suprotnom stranom autoceste.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most, ulaz u Sanski Most je obustavljen zbog radova, te je saobraćaj preusmjeren na obilaznicu. Slično tome, sanacioni radovi su u toku na magistralnom putu M-17 Nemila-Lašva, zbog čega se vozila svakog dana osim nedjelje kreću naizmjenično, jednom trakom.

Također, radovi su u tijeku na nekoliko drugih magistralnih puteva i kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na sreću, na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta, ali je važno napomenuti da je zabranjen saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj, s preusmjeravanjem teretnih vozila preko 5 tona na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.