Bašić nakon Dinama: S ovakvim glavama i mentalitetom Željo se može nadati nešto dalje

.

Željezničar je pred krcatom Grbavicom u prvoj utakmici prvog pretkola Konferencijske lige remizirao 2:2 s Dinamom iz Minska, a trener sarajevske ekipe može biti zadovoljan načinom na koji se njegov tim vratio u meč. 

Fudbaleri Željezničara su večeras u prvoj utakmici prvog pretkola Konferencijske lige remizirali 2:2 s Dinamom iz Minska.

Gosti iz glavnog grada Bjelorusije vodili su 0:2, ali je onda rezervista Haračić s dva gola u 85. i 90. minuti donio pozitivan rezultat bh. predstavniku.

Nakon utakmice izjavu je za MyTV dao trener Željezničara, Nermin Bašić, te sigurno može biti zadovoljan rezultatom na kraju. 

"Prije svega mislim da smo igrali protiv kompaktne, dobre i čvrste ekipe gdje se u određenim momentima i osjeti tih 14 utakmica koje su odigrali u prvenstvu. Jaki su iz tranzicija i gubili smo lopte na centralnom dijelu terena gdje nismo smjeli da izgubimo. Žao mi je tri izvanredne tri prilike u prvoj utakmici. Ostaje žal sto nismo više uspjeli ući u posjed lopte i mirniju neku igru koja bi nama odgovara, a ne njima.

Na kraju smo vjerovali i ova ekipa je pokazala jednu mentalnu snagu vrhunsku i nakon 2:0 mi se nismo predavali. Nekako se taj gol osjetio, visio u zraku. Igrali smo, pleli mrežu, stvarali nekako te akcije i zaista vrhunski, fenomenalan povratak u utakmicu i čestitke mojim momcima", rekao je Bašić, pa nastavio:

"To je ta sreća i početak priprema, tri utakmice samo kad odigrate. Iz polušanse u Evropi morate dati gol. Malo što vam se pruži morate davati golove, to je danas bilo malo problem, ali s ovakvim glavama, ovakvim mentalitetom se Željo može nadati nešto dalje.

Ima dosta stvari što sam danas vidio i što moramo u četiri-pet dana popraviti da bi tamo bili ozbiljni. Igramo na neutralnom terenu i ostavit ćemo srce na terenu da obradujemo naše navijače kao i danas."

Željezničar za sedam dana igra revanš protiv Dinama u Bakuu, s obzirom na to da bjeloruski timovi zbog stanja u Ukrajini ne mogu igrati domaće utakmice na svom terenu.

Ukoliko Plavi s Grbavice prođu dalje, ponovo ih čeka duel u Azerbejdžanu i to protiv Neftčija koji je slobodan u prvom pretkolu.