Brat jednog od najboljih igrača u Evropi karijeru nastavlja u Bosni i Hercegovini

coek
Mladi košarkaš sa Univerziteta Troy karijeru će nastaviti u Promu iz Donjeg Vakufa, a ono što je posebno zanimljivo je da je on brat košarkaša Partizana Kevina Puntera, jednog od najboljih igrača Eurolige u prošloj sezoni

 

Prema saznanjima portala “Basketball Sphere”, Kieffer Punter potpisao je prvi profesionalni ugovor i to sa timom iz Bosne i Hercegovine. Posle tri godine na univerzitetu Troy on stiže u Promo iz Donjeg Vakufa.

On je stavio paraf na jednogodišnju saradnju sa sastavom iz Premijer lige koji s klupe predvodi mladi i ambiciozni stručnjak Boban Ninić. Ovo je još jedan perspektivni američki košarkaš koji je potpisao za ekipu bosanskoghercegovačkog trenera čiji su dobri kontakti “preko bare” još jednom došli do izražaja.

Kieffer Punter je prethodne tri godine proveo na već pomenutom studijskom programu. Momak rođen 1999. godine prethodne sezone bio je samo jedan od dvojice igrača koji su nastupili na svih 33 utakmice koliko su Troy Trojansi odigrali prethodne sezone. ćđ

Sa svojih 195cm visine pokriva poziciju beka, a sekundarna opcija mu je mesto organizatora igre. Odlikuje ga visoka košarkaška inteligencija, svestran je u napadu i sposoban sebi kreirati šuteve.

Tokom minule sezone na terenu je provodio 26 minuta po susretu, kao lider tima. Prosečno je postizao 8,1 poen, uz 3,2 skoka i nešto manje od dve asistencije. Takmičarsku godinu završio je sa 37% uspešnosti iz igre.