Desetine Arapa je upijalo svaku Modrićevu riječ, a onda je stiglo škakljivo pitanje: "To ne znam"

.
Kapiten Hrvatske je imao obaveza u Dubaiju

 

Luka Modrić se nije pojavio prvog dana okupljanja reprezentacije Hrvatske za martovske prijeteljske utakmice jer je imao određenih poslovnih obaveza u Dubaiju. Hrvatski veznjak je bio posebni gost 13. izdanja Ramazanskog sabora.

Modrić je tokom druženja dao vrijedne savjete fudbalskim entuzijastima i profesionalcima u tom području, te se raspravljalo o raznim temama vezanim uz fudbal na globalnom nivou.

Možda i najbolji veznjak u historiji je primio i posebnu nagradu koji su mu dodijelili organizatori sesije pod nazivom: "Fudbalske vještine: temelji i razvoj".

Dok je bio Modrić bio na bini na desetine Arapa je slušalo o čemu osvajač Zlatne lopte govori. Bilo je i neizbježno u posljednje vrijeme škakljivo pitanje.


Naime, iskusni fudbaler je u jednom trenutku upitan da li ostaje u Realu i sljedeće sezone. "To još ne znam", glasio je Modrićev odgovor.

 

Hrvatu ugovor sa Kraljevima ističe za nekoliko mjeseci, novi mu još nije ponuđen te iz trenutnog ugla nema znaka da bi moglo doći do produžetka saradnje.

I dok nema naznaka da će i sljedeće sezone nositi dres Kraljeva, Modrić je siguran da će nastaviti igrati fudbal i nakon Evropskog prvenstva.

"Od Reala nema bolje, to je stepenica više. Svi ostali su korak niže. Cilj je nastaviti osvajati trofeje s Realom, volim fudbal i želim ga igrati", poručio je Hrvat.

Legendarni veznjak sigurno neće morati da brine kada su u pitanju ponude jer istih ima na pretek od MLS-a, pa do Saudijske Arabije. Neki od klubova su Inter Miami, Al Ittihad, Al Nassr, Al Hilal.

Modrić bi najradije ostao u Realu, navodno je i Florentino Perez odlučio da će veznak biti taj koji će donijeti konačnu odluku što bi značilo da bi imao epizodnu ulogu kao i većim dijelom sezone u toku.

Kako sada stvari stoje Modriću će prioritet biti odigrati što bolje na Evropskom prvenstvu, posljednjem u karijeri, poslije čega će posvetiti izboru kluba za narednu takmičarsku godinu.