Džekina objava oduševila navijače, no kada su vidjeli šta je Modrić uradio u Turskoj nastala ludnica

.
Navijači Fenerbahčea pokrenuli lavinu komentara

 

Fenerbahče je u subotu u gostima pobijedio Antalyaspor sa 2:0 u okviru 24. kola turske Superlige. U centru pažnje javnosti u Turskoj našla se fotografija koju je Edin Džeko objavio na Instagramu nakon utakmice jer su navijači Fenera vidjeli šta je uradio Luka Modrić.

Fenerbahče je uspio da dođe do još jedne važne pobjede u borbi za titulu prvaka Turske koja se u istanbulskom velikanu čeka čak deset godina.

Sa 2:0 ekipa Fenerbahčea pobijedila je u gostima Antalyaspor, a golove za goste iz Istanbula postigli su Cengiz Under i Michy Batshuayi.

Batshuayi je u samom finišu utakmice na teren ušao umjesto Edina Džeke, a samo desetak minuta kasnije belgijski napadač uspio je da postigne pogodak za konačnih 2:0 i tako stavi tačku na ovu utakmicu.

Džeko ovaj put nije negodovao što ga je Ismail Kartal izveo iz igre prije završetka meča, a bh. napadač je potom pokazao da je pravi kapiten svojom objavom na Instagramu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine objavio je iz aviona fotografiju sa svojim saigračima uz opis: "Familija" što je izazvalo oduševljenje navijača Fenerbahčea.

Džeko je ovom fotografijom pokazao kakva atmosfera vlada u ekipi Fenerbahčea i da tu ne postoje nikakve nesuglasice u svlačionici. Međutim, niko ni slutio nije da će se ova objava naći u centru pažnje javnosti u Turskoj jer su mnogi vidjeli ko je sve ostaio lajk na Džekinu fotografiju.

Pored mnogih poznatih imena jedno se posebno našlo u centru pažnje navijača Fenera i nije dugo trebalo da krenu špekulacije.

Naime, Džekinu fotografiju lajkao je i Luka Modrić što je odmah pokrenulo lavinu komentara u Turskoj. Navijači Fenera su oduševljeni što su vidjeli ime veznjaka Real Madrida i odmah su ga počeli zvati da se on priključi "balkanskom klanu" u Istanbulu.

Nije dugo trebalo da turski mediji počnu zaista pisati o tome da bi Modrić na ljeto mogao doći kao slobodan igrač u Fener i poručili su Džeki da počne odmah da "vrši pritisak" na Hrvata i nagovori ga da dođe u ovaj klub.

Modrić je već mjesecima u centru špekulacija zbog statusa u Real Madridu i činjenice da iskusnom Hrvatu na ljeto ističe ugovor i da prema svemu sudeći neće ostati u kraljevskom klubu.

Lajk iskusnog 38-godišnjeg Hrvata u Turskoj su iskoristili kao mogući znak da bi Fenerbahče mogao krenuti po Modrića na ljeto, a eventualni dolazak ovog veznjaka za taj klub bi bio nevjerovatan posao.

Fenerbahče je već stvorio "balkanski klan" koji je počeo dolaskom Edina Džeke, a kasnije su u klub stigli Dušan Tadić, Dominik Livaković i Rade Krunić. Međutim, eventualni dolazak Modrića je trenutno nemoguća misija, no u fudbalu smo naučili na mnogim primjerima da treba očekivati neočekivano.

Modrić ove sezone u Real Madridu nema minutažu kao prije i mnogi su uvjereni da će Hrvat na ljeto napustiti klub jer prema svemu sudeći Kraljevi mu neće ni ponuditi novi ugovor.