Edis Mulalić ima 'recept' za pobjedu protiv FK Sarajevo

edis mulalic

FK Željezničar sutra na Grbavici u velikom derbiju čeka najvećeg rivala FK Sarajevo.

Derbi svih derbija privlači veliku pažnju. Grbavica će biti puna i svi jedva čekaju prvi sudijski zvižduk.

Pred ovaj meč govorio je trener FK Željezničar Edis Mulalić. Ističe da je ovo za njega poseban meč.

"Čeka nas teška, zahtjevna, ali posebna utakmica - pogotovo za nas koji smo se tu rodili", počeo je priču Mulalić i nastavlja:

"S obzirom na to da je posebna, ona zahtjeva posebnu pripremu. Glava mora biti hladna, emocije se moraju isključiti i fokus da ostane na igru. Nadam se da će svi biti na nivou. Ta utakmica se igra vrućim srcem. Prijašnje utakmice su pokazale da ništa ne vrijedi, ni forma, ni pozicija na tabeli. Vrućim srcem se igra utakmica koja je kao da ti je zadnja, kao da nikad više nećeš igrati lopte".

"Hladna glava i vruće srce bi mogao bi biti recept za sutrašnji meč. Poštujemo Sarajevo, to su naši sugrađani. Respektujemo, cijenimo, ali se ne bojimo".

Problema s povredama u plavom taboru nema.

"Hodžić je pod upitnikom, vidjet ćemo s čim raspolažemo. Imamo par varijanti u glavi u odnosu na protivnika. Vidjet ćemo gdje ćemo, kud ćemo i s kim ćemo".

"Ja da igram znao bih kako bih. To pokušavam prenijeti igračima. Hoćemo li uspjeti, to se nikad ne zna. Glava i srce odlučujuću bitku vode, ko mjeru nađe on će pobijediti".

Ovdje pogledajte video prilog.

Kratko izlaganje imao je i golman Željezničara Josip Bender.

"Dobro se osjećam. Ruka je sanirana, sve je OK. Ne znam šta se više može reći o derbiju. Dolazi nam Sarajevo, ali mi igramo na najboljem stadionu u državi, stadionu s najboljom atmosferom. Nema razloga da ne budemo pravi sutra".