Haaland je otkrio svog favorita na Mundijalu: Mnogi nisu vjerovali šta govori

.
Do Mundijala u Kataru ostalo je 16 dana. Prva utakmica nas očekuje 20. novembra, a snage će odmjeriti domaćin Katar i selekcija Ekvadora. Finalni duel na rasporedu je 20. decembra, a dosta reprezentacija ima kao cilj upravo da dođe do samog kraja.

 

Krug favorita se prepolovio, u vrhu su vodeće svjetske selekcije, ali Erling Haaland je sve iznenadio odabirom svog favorita.

Norveški sjajni napadač smatra da bi reprezentacija Senegala mogla biti prvak svijeta, što je mnoge začudilo, ali Haaland je brzo dao objašnjenje.

"Najbolja su afrička reprezentacija, imaju fenomenalan tm, vrhunske igrače i neće biti veliko iznenađenje ako odu do kraja. Oni su za mene favroiti", rekao je napadač Manchester Citya.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Istina, Senegalci dolaze u odličnom sastavu predvođeni prvom zvijezdom Sadiom Maneom, ali i na leđima će imati teško breme odgovornosti.

Naime, nijedna afrička reprezentacija nije se plasirala u polufinale kroz historiju Mundijala.

Eventualni ulazak Senegala u polufinale bio i ogroman rezultat, da ne govorimo o stepenici više.

Naravno, susrećemo se raznim prognozama, a Haaland je u svojoj nekako bio "najhrabriji", vidjet ćemo već za mjesec dana koliko je bio precizan.

Senegal se nalazi u grupi A sa domaćinom Katarom i selekcijama Ekvadora te Nizozemske. Prvu utakmicu na turniru igraju 21. novembra sa početkom u 19 sati po centralnoevropskom vremenu, a protivnik je reprezentacija Nizozemske.

U slučaju prolaska u nokaut fazu Senegalci bi se križali sa ekipama iz grupe B, a u njoj se nalaze Engleska, Iran, SAD, Vels.

Ovome dodajmo da je Senegal trenutno 18. reprezentacija na FIFA rang listi sa 1584.38 osovjenih bodova.