Joško Gvardiol Hrvatskoj saopštio surovu istinu o Luki Modriću - "Došao je kraj..."

.
Velike pohvale na račun starijeg kolege

 

Defanzivac Manchester Cityja Joško Gvardiol 'skinuo je kapu' legendarnom Luki Modriću pred njegov dolazak s Realom na revanš meč četvrtfinala Lige prvaka. Saopštio je i kako se Luka oprašta od nacionalnog tima i da mu je bilo zadovoljstvo raditi s njim.

Luka Modrić se bliži kraju velike karijere. Ipak, iako će u septembru proslaviti 39. rođendan, on namjerava igrati još, no pitanje je trenutka kada će objesiti kopačke o klin i vjerovatno će to učiniti u narednih godinu ili dvije.

Modrić je još uvijek na vrhunskom nivou. Nije zato čudo što na stolu ima brojne ponude za nastavak karijere. Ovog ljeta Luka se oprašta od reprezentacije Hrvatske, a o tome je govorio i njegov saigrač iz nacionalnog tima Joško Gvardiol.

Mladi defanzivac je iskazao ogromno poštovanje prema starijem kolegi. Nije mogao naći prave riječi za njega.

"Ne želim gubiti vrijeme govoreći o njegovim kvalitetama. Svi to dobro znamo. Van terena je još i bolji kao osoba, a na njemu je pravi lider. Ovo će mu biti posljednji Euro, posljednje takmičenje s nacionalnim timom.

"Sretan sam što sam imao priliku igrati i dijeliti svlačionicu s njim. Uživat ću s Lukom u posljednjim trenucima njegove reprezentativne karijere", jasan je Gvardiol.

Modrićev status za narednu sezonu još nije poznat. Žele ga timovi iz Saudijske Arabije i Sjedinjenih Američkih Država, nude mu ogromne cifre, a tu je i ponuda zagrebačkog Dinama, tima u kojem je počeo karijeru.

Svakodnevno Luku zovu iz Zagreba. Pokušavaju ga uvjeriti da se vrati, Real nema ništa protiv da ostane u klubu i naredne godine, no sa znatno smanjenom minutažom i sada je odluka samo na Modriću.

Luka Modrić je najveći hrvatski fudbaler ikad

Luka Modrić je bez ikakve dileme najveći hrvatski fudbaler svih vremena. Iako je ova zemlja imala istinske ikone svjetskog fudbala, Modrić je dostigao najveće visine.

2018. godine Luka je proglašen najboljim na svijetu. S Realom je osvojio sve što je mogao i već je više od decenije jedan od najboljih veznjaka u svijetu fudbala.

Modrić je u dresu Real Madrida odigrao 524 utakmice. Ima učinak od 39 golova i 84 asistencije. Osvojio je 24 trofeja.

S reprezentacijom Hrvatske ostvario je najveće uspjehe. Finale Svjetskog prvenstva 2018. godine je nešto što će se teško dostići u budućnosti, a 2022. godine u Kataru je osvojeno treće mjesto.

Dres Vatrenih Luka je oblačio 174 puta i zabio je 24 pogotka.