LeBron James ima veliki razlog za slavlje zbog Liverpoola, dobio je i poziv na finale Lige prvaka

sadf

Vijest da je Liverpool izbacio Villarreal i ušao u finale Lige prvaka je posebno obradovala košarkaša Los Angeles Lakersa LeBrona Jamesa.

James je s velikim interesovanjem pratio utakmicu koja je počela u 14 sati po njegovom lokalnom vremenu, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka i pobjede rezultatom 3:2, odnosno s ukupnih 5:2, LeBron se oglasio na Twitteru.

"Pariz, dolazimo!", poručio je LeBron.

LeBron se obradovao uspjehu Redsa prvenstveno iz finansijskih razloga.

Naime, 2011. godine je zajedno s prijateljem Maverickom Carterom kupio 2 posto dionica Liverpoola za 6,5 miliona dolara, a nakon osvojenih Lige prvaka 2019. i Premiershipa 2020. sada one vrijede 44 miliona dolara i nastavljaju rasti.

Nakon što je pročitao LeBronovu poruku, legenda Liverpoola Jamie Carragher koji radi za medijsku kuću CBS ga je pozvao da mu se pridruži u Parizu.

"LeBrone, ako želiš doći u Pariz, možeš nam se pridružiti u timu CBS-a i biti moj gost. Ja ću izvještavati sa terena i želim da budeš sa mnom u Parizu. Daj nam podršku koja nam je potrebna da osvojimo sedmu titulu prvaka Evrope. Dođi i pridruži nam se, velikanu!", poručio je Carragher.

Podsjetimo, finale Lige prvaka se igra 28. maja na Stade de Franceu u Parizu, a protivnik Liverpoola će biti Real Madrid ili Manchester City.

Foto: Twitter